Ice Fondue: spannend dessert of lekker op een terrasje

15 apr

Weer zo’n bijzondere ervaring. We kregen de uitnodiging om iets nieuws uit te proberen; Ice Fondue. Fonduen met ijs? Nee, toch anders. Fonduen met fruit en dippings in stikstof. De stikstof is -196 graden. Best koud dus. Dat wilden we graag proberen. We konden ons melden in restaurant Mauve in Laren. Lekker om de hoek dus. We werden goed ontvangenen kregen een uitgebreide uitleg. Er kwam een schaal met vloeibare stikstof op tafel en een schaal met bakjes vers fruit, en drie dippings; chocolade, slagroom en coulis van rood fruit. Door eerst het fruit in de stikstof te houden, het daarna door een dipping te halen en weer door de stikstof krijg je een verrassende ijstapa. Erg leuk om te doen. Het smaakt verrassend. Je kunt het bestellen als dessert, maar het lijkt ons ook leuk voor een terrasje op een warme zomerdag. Wil je het ook proberen? Er zijn 33 restaurants in Nederland die het serveren. Kijk op www.icefondue.com voor meer info. Tip: via www.vakantieveilingen.nl kan je bieden op Ice Fondue voor twee.

4 Reacties to “Ice Fondue: spannend dessert of lekker op een terrasje”

  1. Nell Nijssen april 15, 2012 bij 20:27 #

    Hi,hi, grappig, zo’n ijsfondue. Ben toch bang dat je voor zoiets in het Gooi moet zijn. Hier, onder de grote rivieren, zijn we toch echt blijven steken bij de geflambeerde ijstaart ;-))

    Like

  2. tstielstra@orange.nl april 15, 2012 bij 20:27 #

    tstielstra@orange.nl

    Like

    • eetsnob april 16, 2012 bij 20:27 #

      We zien alleen je emailadres als reactie. betekent dit dat je abonnee wilt worden?

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.