Weer zo’n bijzondere ervaring. We kregen de uitnodiging om iets nieuws uit te proberen; Ice Fondue. Fonduen met ijs? Nee, toch anders. Fonduen met fruit en dippings in stikstof. De stikstof is -196 graden. Best koud dus. Dat wilden we graag proberen. We konden ons melden in restaurant Mauve in Laren. Lekker om de hoek dus. We werden goed ontvangenen kregen een uitgebreide uitleg. Er kwam een schaal met vloeibare stikstof op tafel en een schaal met bakjes vers fruit, en drie dippings; chocolade, slagroom en coulis van rood fruit. Door eerst het fruit in de stikstof te houden, het daarna door een dipping te halen en weer door de stikstof krijg je een verrassende ijstapa. Erg leuk om te doen. Het smaakt verrassend. Je kunt het bestellen als dessert, maar het lijkt ons ook leuk voor een terrasje op een warme zomerdag. Wil je het ook proberen? Er zijn 33 restaurants in Nederland die het serveren. Kijk op www.icefondue.com voor meer info. Tip: via www.vakantieveilingen.nl kan je bieden op Ice Fondue voor twee.
Ice Fondue: spannend dessert of lekker op een terrasje
15 apr- Reacties 4 reacties
- Categorieën Uncategorized
4 Reacties to “Ice Fondue: spannend dessert of lekker op een terrasje”
Plaats een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
Onlangs op eetsnob
-
Tomatencarpaccio van Coeur de Boeuf
Je ziet ze wel eens liggen bij de Toko of de groentekraam, van die enorme Coeur de Boeuf tomaten. Ze zijn zacht van structuur en laten zich prima lenen om heel dun te snijden. Ideaal vegan voorgerecht. De dressing is van Balsamico, zwarte olijven en olijfolie. Ingrediënten voor 4 personen Bereiden Haal de tomaten uit […]
-
Thaise rijst (vegetarisch)
Dit is een makkelijk recept met veel smaak. We noemen het ook wel Thaise nasi, al is de enige overeenkomst met nasi, dat het om rijst met groente gaat. Je maakt dit gerecht in 15 minuten. Ingrediënten voor 2 personen Bereiden Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet af en laat met de deksel […]
-
Gevulde portobello met zuurkool, appel en schapenkaas
Lekker vegetarisch herfstgerecht. Op de markt heerlijke grote portbello’s gescoord en een onsje cantharellen. Bij de kraam ernaast een schapenbrie gehaald en iets verderop pastinaken en zuurkool. Aardappelen heb ik nog en ook nog wat veldsla en een appel. Dit gaat helemaal goed komen. Ingrediënten voor 4 personen Bereiden Verwarm de oven voor op 180 […]
-
Restauranttip Salamanca: Vinodiario
Salamanca is een heerlijke stad om in rond te slenteren. Met de meer dan 800 jaar oude universiteit en de enorme kathedraal is het echt de moeite waard. Bij die bezienswaardigheden zitten vaak niet de beste restaurants maar de tourist-traps zoals wij dat noemen. Voor echt lekker eten moet je wijken in. Zoals ook bij […]
-
Paarse soep (vegan, 25 minuten)
Weer eens een hele andere pureersoep. Gemaakt van restjes kool. Met een paars resultaat door de rode kool. Klaar in 25 minuten. Smaakt heerlijk winters. Ingrediënten voor 4 kommen Bereiden Breng een liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Hak intussen alle groenten fijn. Doe ze direct in de bouillon. Kook de groenten in […]
Hi,hi, grappig, zo’n ijsfondue. Ben toch bang dat je voor zoiets in het Gooi moet zijn. Hier, onder de grote rivieren, zijn we toch echt blijven steken bij de geflambeerde ijstaart ;-))
LikeLike
Toch wel: Hellevoetsluis, Maassluis en Heenvliet, check op http://www.icefondue.com/#!__icefondue-restaurant-where/icefondue-in-nederland/vstc10=hellevoetsluis—de-buren
LikeLike
tstielstra@orange.nl
LikeLike
We zien alleen je emailadres als reactie. betekent dit dat je abonnee wilt worden?
LikeLike