Een paar weken geleden schreef ik de blog “De flensjes van Vuur” (https://eetsnob.nl/2010/08/10/het-flensje-van-vuur) over een mooi gerecht dat in restaurant Vuur in Baarn op de kaart stond. Heerlijke eendeborst bereid met Hoi Sin Sauce en verse beetgare groenten. Het punt zat in het gegeven dat deze ingrediënten in een speciaal flensje moesten worden geserveerd dat we nergens konden vinden. Totdat de bedrijfsleiding van Vuur ons tipte waar het verkocht werd.
Dat schept verplichtingen en dus werden de flensjes (Peking Eend flensjes genaamd) gekocht. Het resultaat was heel goed en eigenlijk simpel te maken. Een beetje tegen onze gewoonte in (voor 2 personen) het beknopte recept.
Ingrediënten (voor 2 personen)
6 flensjes
200 gram eendeborst (ontveld en in reepjes)
75 gram taugé
4 wortels (julienne)
3 bosuitjes (kleine ringetjes)
rood pepertje (fijn gesneden)
5 eetlepels Hoi Sin Sauce
scheutje limoensap
Bereiden
Eendeborst kort aanbraden en in folie wegzetten. Eerst wortel en daarna bosuitjes kort fruiten. Op het laatste moment heel kort de taugé toevoegen en Hoi Sin Sauce toevoegen. Klein scheutje limoensap maakt het af. Eendeborst toevoegen en geheel in de flensjes rollen. Succes verzekerd!
Dit recept printen: Oosterse flensjes met eendeborst
Maar ja, waar haal je nou die flensjes…
LikeLike
Je haalt ze bij de toko, bijvoorbeeld bij Nin’s Toko in Amsterdam, Eerste van de Helmersstraat (zijstraat Albert Cuijp). Of in Hilversum bij Roeraade, Naarderstraat 13 in Hilversum.Ze heten Pekingeendflensjes.
LikeLike
Je moet de Hoi Sin van Orientalcuisine proberen.
Dat is de beste die ik ooit heb gehad.
Succes
LikeLike
Bedankt, die gaan we zeker proberen.
LikeLike
Deze ga ik vandaag proberne, ik laat weten hoe het smaakte.
Groet,
Kroos
Sweetdeal.nl
LikeLike