Drie ‘nieuwe’ kazen van de Lindenhoff

27 nov

We waren vorige week, sinds bijna een jaar, weer eens naar de Lindenhoff afgereisd en iedere keer met groot plezier. Mooie groente en fruit, prachtig vlees en wild en uiteraard moet je wijnen proeven begeleid door prettig commentaar van de verkoper waarom ze eigenlijk allemaal zo bijzonder zijn. En bij wijn hoort eten en dus een stukje worst of kaas. Eigenlijk ga ik voor de kazen naar de Lindenhoff. Er staan altijd zoveel kazen uitgestald dat het enige dat je te doen staat is … proeven. We hebben drie stukjes mee naar huis genomen die meer dan de moeite waard waren om over te bloggen en daarom hier een kort omschrijving.
Kaas 1. De Galette de Templiers, geitenkaas uit de Provence, sterk van smaak. Laat je vooral niet door het uiterlijk van veel kazen afschrikken. Glas stevige wijn of rode port maakt dit tot echt even stilstaan van de tijd om te genieten.

Kaas 2. Fleur du Maquis. “Bloem van de Maquis” noemen ze deze Franse schapenkaas uit Corsica. Een echte stevige smaak met rozemarijn, venkelzaad en jeneverbessen. Hier past juist een mooie, zachte witte wijn of een lichte rode wijn bij.

Kaas 3. De laatste is de Langres A.O.C. en dat maakt deze Franse kaasreeks compleet. De meest smakelijke wat mij betreft, deze kaas van de koe uit  de Champagne Ardennen. De Langres is een gewassen korst kaas gemaakt van volle koemelk. De kaas heeft een sponsachtige korst en romige, gladde kaasmassa. Sterk van smaak  en een licht penetrante geur. Wij dronken er een glas jonge Pouilly Fumé bij.

3 Reacties to “Drie ‘nieuwe’ kazen van de Lindenhoff”

  1. tim december 1, 2011 bij 20:27 #

    Oh wat lekker

    Like

  2. tinetrien december 2, 2011 bij 20:27 #

    Op zoek naar een receptje kwam ik via Google op je blog terecht. Fijn plekje hoor, heerlijke dingen!

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Shoptip voor echte thuiskoks: De Lindenhoff in Baambrugge « Eetsnob - december 3, 2011

    […] De Lindenhoff is een biologische boerderij en al vier generaties lang in handen van dezelfde familie. Ze noemen zichzelf  ’ ambassadeurs van authentieke smaak’. Ze verplichten zichzelf te zoeken naar producten die smaken zoals de natuur het bedoeld heeft.  Met hun prachtige winkel, de ‘ Lindenhoff Marché’ , op de boerderij in  Baambrugge (aan de Vecht en 15 km van Amsterdam) maken ze bijzondere producten toegankelijk voor zowel professionele chefs als thuiskoks. Je vindt er producten van boeren in Baambrugge, maar ook uit een bergdorpje in Italië is.  Het is werkelijk een bezoek waard. Wij hebben er al de heerlijkste dingen gekocht zoals bijzondere kazen. […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.