Frittata met broccoli en spekjes

5 nov

fritatta met broccoli en spekjesWeer eens iets anders op tafel. Veel smaak, veel groente en snel klaar. Frittata kan je in vele soorten en maten maken. Frittata is ontstaan in Italie en is eigenlijk een ‘kliekjesgerecht’ met ei. Je kunt het dus eigenlijk met van alles maken. Deze is van verse ingrediënten. Met broccoli, spekjes, ui, knoflook en oregano. Voor de vega’s onder ons: de spekjes kan je vervangen door champignons, ook erg lekker.

Ingrediënten voor 2 personen

350 gram broccoli (alleen de roosjes)
75 gram gerookte spekblokjes of reepjes
1 teen knoflook
1 kleine ui
1 theelepel gedroogde oregano
5 eieren
50 ml (soja)room

Bereiden

Breng een pan water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water op verdere garing te stoppen. Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Kluts de eieren met de sojaroom en de oregano los. Neem een koekenpan van maximaal 23 cm. Bak daarin de spekjes een beetje uit. Doe vervolgens de ui en knoflook erbij en fruit aan. Broccoli erbij en deze goed verdelen over de pan. Giet het eimengsel erbij en laat op laag vuur langzaam stollen met een deksel op de pan. Als de bovenkant bijna droog is kan je hem keren. Doe dat met een plank of deksel, want anders breekt hij. Nog 1 minuutje bakken en klaar. Eet smakelijk.

Tip: voor de vegetarische versie met champignons heb je wel wat zout nodig. Voor wat meer vulling kan je er wat gekookte pasta of aardappelen doorheen doen.

Eén reactie to “Frittata met broccoli en spekjes”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Frittata met broccoli en spekjes – Recepten.KioskPlaza.nl - november 5, 2014

    […] Frittata met broccoli en spekjes […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.