Pasta met paddenstoelen en lamsworstjes

31 mrt

Carluccio Paddenstoelen lamsgehakt

Dit is een recept van onze favoriete Italiaanse chef Carluccio. Zijn eten is puur en gaat uit van topkwaliteit ingrediënten. Het bereiden van zijn gerechten is relatief eenvoudig. Dit gerecht moet een uurtje stoven, dus op tijd beginnen. Maar de smaken die dan vrijkomen…..heerlijk.

Ingrediënten voor 2 personen

2 lamsworstjes (niet-gekruid) 5 gram gedroogde funghi
200 gram verse gemengde paddenstoelen
1 ui, gesnipperd
1/2 blik tomatenblokjes
1 glas droge rode wijn
1 gedroogde chilipeper
mespunt suiker
geraspte Pecorino (naar smaak)
olijfolie
takje peterselie om te garneren

Bereiden

Week de gedroogde paddenstoelen een half uur in wat heet water. Laat ze daarna uitlekken en snijd ze fijn. Bewaar het weekvocht. Snijd de lamsworstjes in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit daarin de ui glazig. Voeg de worststukjes toe en bak lichtbruin. Verpulver de gedroogde chilipeper erover. Blus af met de wijn en laat het even sudderen. Doe dan de tomatenblokjes, mespunt suiker, de geweekte paddenstoelen en het weekvocht erbij. Laat de saus op zeer laag vuur een uurtje pruttelen.
Een kwartier voor het serveren zet je een pan water op. Als het kookt, dan blancheer je hierin de verse paddenstoelen. Schep ze na 1 minuut uit de pan en kook vervolgens hierin de pasta. Schep de verse paddenstoelen door de saus en laat ze even meestoven. Giet de pasta af en schep deze door de saus. Serveer direct met wat geraspte Pecorino en peterselie.

5 Reacties to “Pasta met paddenstoelen en lamsworstjes”

  1. Maarten april 3, 2015 bij 20:27 #

    Ongekruide worstjes ken ik niet. Het lijkt me de essentie van worst dat het op speciale wijze gekruid gehakt is. Is het dan niet handiger om gewoon lamsgehakt(-balletjes) te nemen?

    Like

  2. 101bags mei 17, 2015 bij 20:27 #

    fantastic!

    Like

    • Bart juli 22, 2015 bij 20:27 #

      Yummie! Misschien een barbecue tip voor deze warme dagen: de worstjes eerst lekker BBQ-en voordat ze de pasta in belanden :)

      Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasta met paddenstoelen en lamsworstjes – Recepten.KioskPlaza.nl - april 20, 2015

    […] Pasta met paddenstoelen en lamsworstjes […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.