Sesamkip met Shanghai paksoi

3 feb

Ik vind ze lekkerder dan de gewone paksoi; de kleine struikjes shanghai paksoi die je steeds vaker ziet. De stelen zijn zachter en groener, minder bitter. Je kunt het heerlijk verwerken in een snelle roerbak met kip in sesamolie.

Ingrediënten voor 2 personen
2 struikjes shanghai paksoi, in grove stukken
200 gram kipfilet in reepjes van 1 cm
2 cm gember, geschild en in luciferreepjes
150 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstolie
1/2 theelepel gemalen koriander
2 eetlepels kikkoman soja

Bereiden
Verhit een wok. Bak de gember met de gemalen koriander in de sesamolie met de rijstolie zo’n 3 minuten. Voeg de kip toe en bak tot deze begint te bruinen. Doe dan de paksoi en champignons erbij. Roerbak nog 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de kikkoman toe. Laat nog een paar minuten doorwarmen totdat de kip gaar is. Serveer met basmatirijst. Eet smakelijk.

5 Reacties to “Sesamkip met Shanghai paksoi”

  1. Sylvia februari 3, 2018 bij 20:27 #

    Leuk om weer van Eetsnob te horen! 👍🏻

    Like

  2. Mia Laemers februari 3, 2018 bij 20:27 #

    Verrast door weer van eetsnob te horen.
    Ga recept zeker gebruiken.

    Like

  3. Gerard Stuitje februari 3, 2018 bij 20:27 #

    Leuk dat er weer een recept is.
    Groetjes Gerard

    Like

  4. Roos februari 4, 2018 bij 20:27 #

    Dat ziet er heerlijk uit! Ga het deze week maken!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.