Ik vind ze lekkerder dan de gewone paksoi; de kleine struikjes shanghai paksoi die je steeds vaker ziet. De stelen zijn zachter en groener, minder bitter. Je kunt het heerlijk verwerken in een snelle roerbak met kip in sesamolie.
Ingrediënten voor 2 personen
2 struikjes shanghai paksoi, in grove stukken
200 gram kipfilet in reepjes van 1 cm
2 cm gember, geschild en in luciferreepjes
150 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstolie
1/2 theelepel gemalen koriander
2 eetlepels kikkoman soja
Bereiden
Verhit een wok. Bak de gember met de gemalen koriander in de sesamolie met de rijstolie zo’n 3 minuten. Voeg de kip toe en bak tot deze begint te bruinen. Doe dan de paksoi en champignons erbij. Roerbak nog 5 minuten. Zet het vuur laag en voeg de kikkoman toe. Laat nog een paar minuten doorwarmen totdat de kip gaar is. Serveer met basmatirijst. Eet smakelijk.
Leuk om weer van Eetsnob te horen! 👍🏻
LikeLike
Binnenkort jouw bijdrage als gastblogger!
LikeLike
Verrast door weer van eetsnob te horen.
Ga recept zeker gebruiken.
LikeLike
Leuk dat er weer een recept is.
Groetjes Gerard
LikeLike
Dat ziet er heerlijk uit! Ga het deze week maken!
LikeLike