Kwartel en hertenbiefstuk in restaurant Gogol (St. Petersburg)

18 mrt

Het was zo koud in St. Petersburg, dat we niet te ver wilden lopen om te gaan eten. Dus we raadpleegden Tripadvisor en zagen dat er 100 meter van ons hotel een goed Russisch restaurant zat, genaamd Gogol. We reserveerden op tijd want het bleek populair.

Ook al was het slechts 100 meter lopen, we pakten onszelf in alsof we een pooltocht gingen maken. Onze gewenste Siberië-experience was wel heel letterlijk aanwezig. Op CNN sprak men van The beast from the East. De dichtgevroren Amsterdamse grachten en sneeuw in Rome waren wereldnieuws. De kou die wij meemaakten had ook vermeld mogen worden.

Eenmaal bij het restaurant hadden we vette pech. Het meisje bij de deur had een kaars in haar hand. Het was een sprookjesachtig beeld. Maar helaas was de stroom uitgevallen en de keuken was dus dicht. We reserveerden alvast voor de volgende dag. Moesten we toch weer naar buiten. Gelukkig zagen we verderop licht en hebben we heerlijk gegeten.

De volgende avond ging het gelukkig goed. Het restaurant bestaat uit verschillende kamers en nissen. Vandaar het belletje op tafel.

De bediening liep rond in een soort middeleeuwse kleding. Lange bruine rok, wit schort. De menukaart was geheel in sprookjesachtige stijl: een boek. Met een uitgebreide wijnkaart en heerlijke wildgerechten. We aten onder andere kwartelsalade en hertenbiefstuk. Precies goed gemaakt. En samen met de sfeer een echte aanrader.

Eén reactie to “Kwartel en hertenbiefstuk in restaurant Gogol (St. Petersburg)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kwartel en hertenbiefstuk in restaurant Gogol (St. Petersburg) – Cristientje - augustus 19, 2018

    […] 18 Mrt […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.