eetsnob recepten

Voorgerechten, salades en Tapas
Amuse met Bressaola, avocado en soja
Amuse van gerookte eendenborst
Bruschetta’s met tomaat
Gevulde Bresaola met artisjokharten en galette
Carpaccio van gerookte biet
Tapas Geitenkaas met Tomatenmarmelade
Dim Sum kip met krab
Broccolisoepje – amuse of tussengerecht
Amuse-Linzen met mierikswortel en een crème van zongedroogde tomaten
Witlof-kreeftensoep
Eenvoudige Tom Ka Kai
Luxe hapje met pekelvlees
Morcilla bloedworst op z’n Spaans
Tonijncarpaccio met accaciahoning
Thaise salade met garnalen en mango
Sashimi van zalm en tonijn
Salade met avocado, walnoten, spek en champignons
Salade of warm bijgerecht met asperges, tomaat en spek
Salade van groene Papaya
Salade met vers gemarineerde gember
Salade met krab en mango
Salade van gerookte wilde zalm met mosterd-dille-sinaasappeldressing
Salade van Postelein, Mango, Roquefort en Lendebiefstuk
Spinaziesalade met spekjes en mosterddressing
Velouté van mossel, pompoen en salie
Vijgen met port en geitenkaas
Vispaté
Waanzinnig lekkere watermeloensalade
Zalmsalade

Vleesgerechten
Aziatische paksoi met kip
Biefstuk met truffelboter
Coq au vin
Entrecote met paddenstoelen, spekjes en rode wijn
Goulash, de echte
Japans stoofvlees
Fazantfilet met een jus van cantharellen en truffel
Fazant met rode wijnsaus en anijschampignons
Culinaire kipragout
Dikke lende op croutons met gepocheerd ei
Eend met chimichurri
Kippendijen met rozemarijn, tijm, knoflook en citroen
Kwartelboutjes in appel
Frittata met broccoli en spek
Granaatappel-bessensaus, voor bij een stukje wild
Gebakken eendeborst in Oosterse bouillon
Gemarineerde zuurkool met rookworst
Huevos Flamenca, Spaans ovengerecht met chorizo, asperges en ei
Indonesische kippendijen
Tortellini in brodo (bouillon)
Kalfsragout van Larousse
Kalfswang in gevulde bouillon
Konijn zoals in Luca
Konijn in Kriek met druiven
Lamsvlees met saffraan
Oosterse flensjes met eendeborst
Ribeye met ansjovisboter en gepofte knoflook
Roti kip
Sesamkip met Shanghai paksoi
Spaghetti Carbonara
Tajine van lam met geconfijte citroen
Tajine Marokkaans Lamspoulet
Papadums met romige kipcurry en groente
Pimientos rellenos – gevulde paprika’s
Pittig rundvlees met sinaasappel
Reerug met gemarineerde linzen
Romige kipragout met salie en cognac
Spaghetti met mango en roquefort
Thaise biefsalade
Japanse Rosbiefrolletjes
Wildzwijnfilet met rode wijnsaus
Zuurkool, maar dan lekker 

Vis
Asperges met venusschelpen
Aziatische Rode Mulfilet uit de oven
Ceviche, vis garen in zuur
Snelle viscurry
Dorade Japanse stijl
Doradefilet met champignons en witte wijn
Escabeche van makreel met tijm sherry en rode peper
Gerookte forel met cantharellen
Hartig taartje met zalm en broccoli
Spaghetti met wilde gerookte zalm, whisky, pijnboompitten en pecorino
Bakkeljauw
Flensjes met paddenstoelen, gerookte forel en geitenkaas
Kabeljauw met een Surinaamse twist
Oosterse kabeljauw met prei en geitenkaas
Reuzespaghetti met uien-ansjovissaus
Ragout met makreel, paddenstoelen, garnalen en dragon
Risotto met krab, garnalen en mais
Sardinehussel met toast
Scholfilet met tomaat
Spaghetti, met makreel, citroen en dille
Tonijn met gekarameliseerde uien en meloen
Tonijn met paddenstoelen
Tonijn met zongedroogde tomaatjes, kappertjes, olijven en balsamicoazijn
Cambodjaans vispakketje
Tonijnpilaf met mangochutney
Asperges met zalm en mierikswortel-sinaasappelsaus
Venusschelpen met gestoomde asperges en sojaroomsaus
Zalmforel op witlof met saffraansaus
Zalm met een saus van marsala en salie
Zalm met spek uit de oven
(limoen)Zalm met venkel-sinaasappelsalade
Zeebaars met vanilleboter

Bijgerechten
Aardappelgratin: Tartiflette Crumble met walnoten
Ceasar salade, met croutons
Eenvoudige maar heerlijke bijgerechten
Kastanjechampignons met dragon
Gebakken Little Gem met parmesan of pecorino
Lekkere puree van aardpeer of knolselderij
Omeletrolltjes met sesam
Pompoenbloemen gevuld met risotto
Roerei met spek, champignons en bosui
Salade met peer, ei, pecannoten en roquefort
Tarte Tatin van sjalotjes
Thaise salade met garnalen
uienchutney voor bij een stukje wild
Vergeten groente: Pastinaak met gember en citroen
Witlof-perensalade met gorgonzola en granaatappel
Risotto met geroosterde tomaatjes

Vegetarisch
Aardappelgratin: Tartiflette
Bietenrisotto met geitenkaas en tijmdressing
Culinaire omelet
Glutenvrije pizza met blauwe kaas
Kaasfondue met wodka en truffel
Kokoseieren met chilijam
Oosterse groenten met misopasta en sesamzaad
Spaghetti met champignons, pesto en tomaatjes
Spaanse Tortilla
Tarte Tatin van sjalotjes
Vegetarisch wokgerecht met Pruimenwijn

Nagerechten
Affogato (koffie met ijs) met hazelnoten, frambozen en koffielikeur
Meline al Rafano – appel peren mierikswortelsaus – bij kaas
Pizza Dulce
Chocoladetaart van Charlotte (glutenvrij)
Chocoladetaartje met fruit (zonder gluten, lactose en koemelkeiwit)
Zabaglione of Sabayon
Snelle chocolademousse (koemelkvrij)

Overig
Broodje makreel met wasabimayonaise

5 Reacties to “eetsnob recepten”

  1. Lidy Breewel april 18, 2012 bij 20:27 #

    Ik vind de recepten apart en lekker

    Like

  2. Bo juni 30, 2012 bij 20:27 #

    ik maak nu de oosterse amuse..helaas staat er niet bij voor hoeveel personen het gerecht is of ik lees verkeerd..

    Like

    • eetsnob juni 30, 2012 bij 20:27 #

      Deze hoeveelheid is voor 4-5 balletjes. Veel plezier met het maken.

      Verstuurd vanaf mijn iPhone Marjan Huisman 06-54781439

      Like

  3. Elfried mei 14, 2013 bij 20:27 #

    Hoi Marjan en Wessel,
    Zoals afgesproken hierbij het recept van de Thaise biefstuk in de wok. Er staan geen hoeveelheden bij, opdat ieder dat voor zichzelf kan bepalen. Het is een heel eenvoudig recept, ik hoop dat dit wel een beetje bij jullie past. Hier volgt het:

    Thaise biefstuk in de wok (of roerbak)

    Ingrediënten: •- biefstuk
    – groene paprika
    – champignons
    – courgette
    – prei
    – ui
    – knoflook
    – taugé
    – soyasaus (Kikkoman)
    – peper en zout

    Snijd de biefstuk in reepjes, bestrooi met peper en zout en marineer in de soyasaus. Marineer ook de groenten in 2 à 3 eetlepels soyasaus. Roerbak of wok de groenten met de saus. Doe na 5 minuten het vlees erbij en blijf het omscheppen tot het volgens eigen smaak medium of gaar gebakken is.
    Hartelijke groet Elfried

    Like

    • eetsnob mei 15, 2013 bij 20:27 #

      We gaan het vanavond uitproberen! Bij succes wordt het een nieuwe post. Thanks

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.