Citytrip Brussel

Wij vinden Brussel een geweldige stad. Het is relatief dichtbij, mondain, veelzijdig en je kunt er heerlijk eten. Ons favoriete hotel is het Metropole. Een indrukwekkend gebouw met ruime kamers en een fantastische bar, die in iedere stedengids wordt aanbevolen als een van de hoogtepunten. De bediening komt zo uit een film, met zwarte pakken en witte schorten. Het is er de hele dag door druk. ’s Ochtend met taart etende chique oude dames en ’s avonds laat nemen de juppen er nog een goed glas bordeaux. Je kunt er overigens ook eenvoudig Frans ontbijten met croissant en confiture. Het is er behoorlijk aan de prijs, maar dat is het waard. Het hotel heeft overigens altijd flinke aanbiedingen, dus als je op tijd bent, betaal je 100€ tot 150€ voor een kamer. Minibar inbegrepen, maar daar zit alleen water, cola en bier in.

Deze keer waren we er twee dagen. Eerst even shoppen en vervolgens gelunched in ChoaChow City aan de Andpachlaan 89, dichtbij de Grote Markt. Heerlijke Dim Sum. En vraag naar de flensjes met Pekingeend. En ze hebben overigens een keur aan vegetarische gestoomde hapjes. In de middag nog even door de Oosterse buurt gestruind en ons vergaapt aan delicatessenwinkel Champigros aan de Sint-Katelijnestraat 36. Zo’n winkeltje waar je helemaal hebberig van wordt. Met balsamicoazijn van ruim €300 en zeezout met paddenstoelen voor 8€. De keuze was snel gemaakt.

Dan naar café de l’Opera. Even een biertje doen, bijvoorbeeld een Rodenbach, beetje zoetig en donker. Via café Les Postiers (waar je nog mag roken), daarna natuurlijk even genieten in het café van hotel Metropole.

s’ Avond hadden we gereserveerd in de Belga Queen aan de Wolvengracht 32. Prachtige tent, zeer indrukwekkend en groot. Echt een belevenis al moet je van de kookkunsten niet teveel verwachten. Het lijkt heel wat en het is aardig prijzig, maar dat maken ze niet echt waar. Dus als je er heen gaat, ga op safe; neem oesters en een biefstuk. Of de vegetarische gerechten. En bezoek ook zeker de toiletten; bijzonder.

Ach ja, nog 1 afzakkertje in het hotel, waar we de volgende ochtend in het café ontbijten. Het is zondagochtend en hier en daar zit een statig paartje taart te eten, met een likeurtje natuurlijk.

Wij kiezen er voor om nog even het museum voor de schone kunsten te bezoeken. Neem de metro op de heenweg, want het is een hele klim. We hadden het geluk dat de tentoonstelling van Javier Marin er nog was. dat maakte de deceptie van het Magritte Museum volledig goed.

Voor de lunch hadden we gereserveerd in Vincent, ons aangeraden na een oproep via Twitter. Wat een goed restaurant. Niet geschikt voor vegetariërs. Klik hier voor onze blog hierover. Na de lunch weer naar huis, haardje aan, wijntje open. Het was weer genieten.

We zijn later nog eens naar Brussel gegaan. Helaas is cafe Metropole tijdelijk gesloten, in ieder geval tot het voorjaar van 2014. Maar we hebben wel een heel leuk bakkertje ontdekt waar je heerlijk kunt ontbijten:  Boulangerie Charli. En lekker slenteren op de Baksteenkaai, waar je het ene na het andere visrestaurant vindt. Wel erg toeristisch dus is de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven. Maar voor de echte Belgische sfeer is het prima. Wil je overigens in een wat chiquere buurt ronddolen, kies dan voor de wijk Ixelles.

2 Reacties naar “Citytrip Brussel”

  1. Dillie aka Spunky Mindfood augustus 10, 2012 bij 20:27 #

    Hehe leuk om te lezen, het verslag van een Nederlander in België :-)

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Citytrip Gijon (Noord Spanje) – El Globo « Eetsnob - januari 2, 2011

    […] Citytrip Brussel […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: