Citytrip Brugge

Wat een prachtig stadje. We verbleven in Best Western Hotel Navarra.
Van tevoren hadden we een aantal restaurantjes gespot via internet. Gewapend met plattegrond en paraplu gingen we op pad. Natuurlijk, vol. Uiteindelijk kwamen we volledig doorgewaaid aan in De Mangerie, een aanrader, zie ook onze blog hierover.

Volgende dag heerlijk ontbeten in het hotel. Het was mooi weer dus tijd voor sightseeing en shoppen. Het was begin oktober, maar het was zelfs weer voor een terrasje zoals op het Simon Stevinplein.

Lunch was in de Koetse. Geen succes. De bediening had duidelijk veel ervaring met vervelende toeristen en projecteerde dat op ons. Kijk, wij houden van lekker eten, maar we eten niet veel, dus wilden we niet het driegangen lunchmenu van 21€, maar wel een gerecht daarvan. Werd ons toch pinnig gezegd dat we het menu niet mochten delen. Dat wilden we ook helemaal niet. Iedereen begrijpt, dat als je een gerecht van een menu kiest, dat je dan gewoon de  a la carte prijs betaalt. Waarschijnlijk hebben ze teveel ervaring met zuinige Hollanders die dat niet begrijpen.  Het eten was ok, maar niet om over naar huis te schrijven, dus dat doen we dan ook niet.

Omdat we niet weer door de regen wilden zoeken naar een restaurant vroegen we het Hotel om advies. Geweldig, we kregen een hele lijst om uit te kiezen. Overzichtelijk en gerangschikt op kwaliteit en prijs. Van ieder restaurant beschikken ze over de visitekaartjes en met alle plezier reserveren ze ook nog voor je. Wij kozen voor Brasserie Raymond op de eiermarkt. Ook hierover een blog.

Zondagochtend weer een heerlijk ontbijt en daarna terug naar huis, maar niet zonder een heerlijke lunch onderweg. Veel lunchgelegenheden met enige kwaliteit op weg naar het noorden zijn er niet, maar enkele jaren gelden ontdekten we ’t Jagthuijs in Ulvenhout, vlakbij Breda. Gewoon eens doen!

2 Reacties naar “Citytrip Brugge”

  1. Marie Cloe november 14, 2016 bij 20:27 #

    Leuk dat ook onze noorderburen Brugge weten te apprecieren, we hebben speciaal voor de dagjes toeristen een gratis wandeling uitgewerkt in Brugge met alle hoogtepunten,
    Gratis te downloaden via mijn website, http://www.citygidsen.be/brugge/bestemming-17.aspx hopelijk zijn er veel bezoekers die zo hun bezoek aan Brugge kunnen plannen, grtz Marie Cloe

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: