Citytrip Valencia

Valencia is de twee na grootste stad van Spanje, na Madrid en Barcelona. Het ligt redelijk zuidelijk aan de Middellandse zee en in het vroege voorjaar al heel aangenaam. Ideaal dus voor een tripje in de voorjaarsvakantie. Rondom de oude Binnenstad ligt de rivier Turia. Alhoewel rivier? De rivier is in de tijd van Franco drooggelegd om er een snelweg aan te leggen, maar dat is nooit gebeurd. De rivierbedding bleef echter droog en men heeft er een groot park met natuur en sportvelden in aangelegd. Bizar en briljant tegelijk, want de oude bruggen zijn nog steeds aanwezig.

We verbleven in Hotel Westin Valencia

 

Valencia is de stad van de Paella en die aten we in Casa Roberto, een echt authentiek Spaans restaurant in de buurt van de Calle Conde de Altea. Een meer culinaire variant kregen we in Ness, bij het Plaza del Reina. Als het gaat om de culinaire kant van valencia: de betere restaurants en trendy bars vind je niet in het oude centrum, maar in een wijkje ernaast aan de Calle Conde de Altea, bijvoorbeeld deLambrusqueria en Raco del Turia.

Je kunt je ook vergapen aan de heerlijkste tapas. Sla het ontbijt in je hotel over en kies een paar ‘pinchos’ van de bar. Je vraagt een bordje en pakt zelf wat je wilt. Je rekent ze per stokje af: er zitten prikkertjes in de tapas en aan het eind betaal je zoveel stokjes als er op je bord liggen. Een heel goed tapasrestaurant – en de hele dag geopend –  is de Orio Euska aan de Calle San Vicente Martir 23. www.gruposagardi.com

Zin gekregen in Valencia? Kijk ook eens op de site van Roos www.verrassendvalencia.nl. Deze Nederlandse woont in Valencia en geeft graag tips of leidt je rond.

Eén reactie naar “Citytrip Valencia”

  1. Paul Nautic december 27, 2011 bij 20:27 #

    Valencia, heerlijk … krijg heimwee bij het lezen van dit artikel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: