Dus…….mergpijpjes als voorgerecht

5 okt

Als rechtgeaarde eetsnob probeer je nieuwe gerechten. Gewoon, om nieuwe smaken te ontdekken, of nieuwe combinaties of bereidingen uit te proberen. Aangezien de meeste menukaarten toch vaak wel iets met elkaar te maken hebben, komt het nauwelijks voor dat er iets op de kaart staat dat ik nog nooit heb gezien of gegeten.

Zo waren we laatst in Brugge bij Brasserie Raymond www.brasserie-raymond.com Op de kaart prijkte een intrigerend voorgerecht: Mergpijpjes met peper en zout op toast. Het was het goedkooptste gerecht, dus wat ik moest verwachten? Nou, gewoon mergpijpjes met peper en zout dus, en toast. Op mijn bord lag een doormidden gezaagd runderbot. Het had niets te maken met de kleine mergpijpjes voor de soep. Ze waren GROOT. En de bedoeling? Veel peper en zout door de warme merg roeren, op toast smeren en eten maar. Een echte caloriebom volgens de ober. Inderdaad, erg machtig, weeïg, glibberig.  Maar het blijkt erg gezond te zijn: omega 3 vetzuren. Ik vond het geen succes, maar dat had te maken met de bite, niet met de smaak. En het was een hele beleving en daar ga je als eetsnob toch voor.

Eén reactie naar “Dus…….mergpijpjes als voorgerecht”

  1. lekkerhappen maart 31, 2015 bij 20:27 #

    Dat lijkt me heel vreemd om op je bord te krijgen! :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: