Citytrip Valencia – Mercado Central

6 mrt

De centrale markt (El Mercado Central, een van de grootste overdekte markten in Europa) is iets wat je niet mag missen wanneer je in Valencia bent. Iedere dag bezoeken 15.000 mensen deze imposante markt. 8000 vierkante meter groot is de markt en biedt de bezoeker 1200 kraampjes met fruit, groente, specerijen, vis, schelp- en schaaldieren.

Uiteraard waren wij er ook te vinden want het is een Walhalla voor iedere kok. Daarnaast is de markt ook de plek voor Valencianen om elkaar te ontmoeten en rondom de markt bevinden zich allerlei barretjes en terrasjes waar je heel goed het Spaanse leven kan bekijken.

Merkwaardig genoeg is de overdekte hal een origineel jugendstilgebouw en werd geopend in 1928. In het midden van de hal bevindt zich een immense versierde, glazen koepel en in de vishal vindt je nog een kleinere versie. Juist door de gebogen architectuur en deze grote koepels speelt het licht met de kraampjes, de uitgestalde producten en uiteraard met de bezoekers. Geroezemoes, geuren en kleuren en een eindeloze reeks kraampjes maken deze markt tot een must voor iedereen die Valencia bezoekt.

En er is nog meer. Op zondag is de markt dicht maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd. Op zondag is de mercado de plek voor cultuur, getuige dit filmpje over een gezelschap dat een stuk van de opera La Traviata (Giuseppe Verdi) zingt midden in de markthal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: