Waanzinnig lekkere watermeloensalade van Lisette

7 sep

watermeloensalade

Dit is wel een hele bijzondere salade. Watermeloen met geitenkaas en lekkere verse kruiden. Gemaakt door Lisette voor de buurt-BBQ.  Een BBQ heeft over het algemeen niet echt een culi karakter, maar dat kan dus ook anders. Ook nog eens prachtig opgediend in een grote champagnekoeler. Feest voor het oog en in de mond. Alle credits voor de buuf (en een beetje voor Nigella).

Ingrediënten voor een volle schaal

1 kleine rode ui
2 limoenen
1 rijpe watermeloen
200 gram feta
een bosje bladpeterselie
een klein beetje munt
een scheut lekkere olijfolie
2 eetlepels zwarte Taggia olijven
peper en zout naar smaak

Bereiden

Pel de ui en snijd hem in hele dunne halvemaantjes. Doe de ui met het sap van de limoenen in een schaaltje en zet weg. Het sap van de limoen maakt de ui heerlijk zacht van smaak. Snijd de watermeloen in 4 kwarten, snijd de kwarten in dikke plakken, verwijder de schil en snijd de plakken in mooie driehoekjes. Hak de peterselie en de munt fijn. Doe de watermeloen in een mooie schaal en verkruimel de feta erboven. Doe de fijngehakte peterselie en de munt erbij. Schep ook de olijven erbij. Kieper de ui en het sap van de limoen over de watermeloen en doe er een flinke scheut olijfolie bij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Hussel alles voorzichtig met je handen door elkaar, zodat de stukjes watermeloen heel blijven. Eet smakelijk!

Dit recept printen: Waanzinnig lekkere watermeloensalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: