De smaak van kippendijen is veel meer uitgesproken dan die van kipfilet. Het wordt ook niet zo snel droog. Heel geschikt dus voor een gerecht dat wat langer moet staan om alle geuren en smaken op te nemen. Deze schotel van kippendijen is erg lekker met gebakken aardappeltjes en sla. De geur die uit de pan komt is onbeschrijfelijk.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram kippendijen
1 citroen
5 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
100 ml kippenbouillon
Bloem, olijfolie en zout
Bereiden
Boen de citroen schoon en snijd hem in vier partjes. Dep de kippendijen goed droog en bestrooi ze met bloem en zout. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kippendijen rondom bruin. Bak vervolgens de knoflooktenen, rozemarijn, tijm en citroenpartjes mee. Zet het vuur laag, doe de bouillon erbij en sluit de pan. Laat vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen. Wel even het vocht in de gaten houden. Eventueel een scheutje water toevoegen. Voor het serveren de knoflooktenen, tijm, rozemarijn en citroenpartjes verwijderen. Serveren met aardappeltjes en een salade.
En als je die kippendijen dan ook nog eerst pekelt, is ’t feest helemaal compleet.
LikeLike