Kippendijen met rozemarijn, tijm, knoflook en citroen

5 Okt

kippendijen met citroen
De smaak van kippendijen is veel meer uitgesproken dan die van kipfilet. Het wordt ook niet zo snel droog. Heel geschikt dus voor een gerecht dat wat langer moet staan om alle geuren en smaken op te nemen. Deze schotel van kippendijen is erg lekker met gebakken aardappeltjes en sla. De geur die uit de pan komt is onbeschrijfelijk.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram kippendijen
1 citroen
5 tenen knoflook
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
100 ml kippenbouillon
Bloem, olijfolie en zout

Bereiden

Boen de citroen schoon en snijd hem in vier partjes. Dep de kippendijen goed droog en bestrooi ze met bloem en zout. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kippendijen rondom bruin. Bak vervolgens de knoflooktenen, rozemarijn, tijm en citroenpartjes mee. Zet het vuur laag, doe de bouillon erbij en sluit de pan. Laat vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen. Wel even het vocht in de gaten houden. Eventueel een scheutje water toevoegen. Voor het serveren de knoflooktenen, tijm, rozemarijn en citroenpartjes verwijderen. Serveren met aardappeltjes en een salade.

Advertenties

2 Reacties to “Kippendijen met rozemarijn, tijm, knoflook en citroen”

  1. leon oktober 5, 2014 bij 20:27 #

    En als je die kippendijen dan ook nog eerst pekelt, is ’t feest helemaal compleet.

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kippendijen met rozemarijn, tijm, knoflook en citroen – Recepten.KioskPlaza.nl - november 3, 2014

    […] Kippendijen met rozemarijn, tijm, knoflook en citroen […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: