Gerookte forel met cantharellen

5 okt

  
De zomer is voorbij. Dat heeft een voordeel: verse cantharellen. De lekkere nootachtige smaak laat zich goed combineren met gerookte forel. Met een uitje, wat room, bouillon en peterselie en je hebt een prachtig gerecht. Lekker met risotto of geroosterd brood.

Ingrediënten voor 2 personen

2 gerookte forelfilets
150 gram catharellen
100 ml sojaroom
1/2 blokje paddenstoelenbouillon
1 eetlepel versgehakte peterselie
10 verse zilveruitjes

Bereiden

Pel de zilveruitjes en halveer ze. Borstel de cantharellen schoon en snijd ze in grove stukken. Fruit de ui tjes in wat boter of olie. Doe de cantharellen erbij en bak een paar minuten. Doe de room en het verkruimelde bouillonblokje erbij. Verdun met een scheutje water. Laat 5 minuten pruttelen. Leg dan de forelfilets erin en warm goed door. Voorzichtig met roeren. Peterselie erdoor en nog even goed warm laten worden. Serveer direct. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: