Kijktip: De Aardappeleters

10 Jan

We kennen de gerechten allemaal: babi pangang, couscous, shoarma, spaghetti bolognese. We weten wel dat het geen oer-Nederlandse gerechten zijn, maar ze zijn zo ingeburgerd, dat we er onze eigen varianten van hebben gemaakt. Joris Vermeer, ex-restaurateur en bekend van Aan de Amstel, heeft met Bureau Voorlichting een serie gemaakt over de oorsprong van de gerechten die wij als ‘aardappeleters’ inmiddels geadopteerd hebben. Deze serie wordt deze en volgende week iedere avond uitgezonden op npo2 om 19.55 uur. Gisteren de eerste aflevering gezien over Babi Pangang. Het blijkt geen Chinees gerecht, maar van oorsprong Indonesich, met bloed als de basis voor de rode saus. Vanavond over spaghetti bolognese. Ik ga zeker weer kijken. Leuke journalistieke insteek. De Aardappeleters.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: