Stinky Fish

31 okt

We weten niet meer hoe we er aan komen. We eten het al jaren en het heet Stinky Fish. Waarom? Waarschijnlijk vanwege de hoeveelheid knoflook en uien. Het is een heel eenvoudig recept met een verrassende smaak. Moet je gewoon een keer doen.

Ingrediënten voor twee personen

2 gerookte makreelfilets, het vel verwijderd
3 uien, in ringen
3 tenen knoflook, in dunne schijfjes
100 ml ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
Scheutje arachideolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal waarin de filets naast elkaar passen en doe er een scheutje olie in. Leg de helft van de uiringen op de bodem. Leg de makreelfilets er bovenop. Doe daar de rest van de uien over en de schijfjes knoflook. Meng de ketjap met de sambal. Giet dit over het gerecht. Bak het 15 minuten in de oven tot de uien lekker zacht zijn, maar niet te gaar. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

3 Reacties to “Stinky Fish”

  1. elsbender oktober 31, 2013 bij 20:27 #

    ik heerlijk
    heb de hefst salade gemaakt

    Like

  2. Gerard Stuitje november 1, 2013 bij 20:27 #

    Dit lijkt me super lekker!
    Gebruik ik de kant en klare vacuumverpakte makreelfilet uit de supermarkt?

    Like

    • eetsnob november 1, 2013 bij 20:27 #

      Zeker!

      Verstuurd vanaf mijn iPhone Marjan Huisman 06-54781439

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.