Gevulde portobello met zuurkool, appel en schapenkaas

11 nov

Gevulde portobello

Lekker vegetarisch herfstgerecht. Op de markt heerlijke grote portbello’s gescoord en een onsje cantharellen. Bij de kraam ernaast een schapenbrie gehaald en iets verderop pastinaken en zuurkool. Aardappelen heb ik nog en ook nog wat veldsla en een appel. Dit gaat helemaal goed komen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 100 gram cantharellen
  • 100 gram zuurkool
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 pastinaken
  • 4 aardappelen
  • Schapenbrie (gewone brie kan ook)
  • 1 appel
  • Wat veldsla om te garneren
  • Nootmuskaat, peper en zout
  • 75 ml havermelk of gewone melk
  • Olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de zuurkool en knijp goed ui. Doe de ketjap erdoor en laat even marineren.

Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in vier plakken. Bak de plakken 1 minuut aan beide kanten.

Maak de binnenkant van de portobello’s hol door met een mesje de steel eruit te snijden. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 1 minuut aan beide kanten, leg ze in een ovenschaal.

Vul de portobello’s met de zuurkool, leg er een plak appel op en dek af met plakken schapenbrie. Bak de gevulde portobello’s 20 minuten in de oven.

Schil de pastinaken en aardappelen en snijd in grove stukken. Kook in 20 minuten gaar. Pureer het mengsel met de melk en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Maak de cantharellen schoon en bak ze op hoog vuur knapperig in olijfolie, strooi er wat zout over.

Verdeel de pastinaakpuree over vier diepe borden. Leg er een gevulde portobello op en garneer met de cantharellen en wat veldsla.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.