Crostini of bruschetta met paddestoelen

27 okt

plaat-crostini bewerkt

Wie is er niet gek op de Italiaanse Crostini of Bruschetta met  grof gehakte tomaat? Plak brood licht met olie insmeren, in de oven of kort op de grillplaat bakken. Vervolgens het brood met een teentje knoflook inwrijven. Tomaten hakken, beetje basilicum toevoegen en op smaak maken met zout en peper. Heerlijk!

Men zegt dat je voor de Crostini stokbrood of ciabatta gebruikt en voor de Bruschetta een plak boerenbrood.

Het is nu niet alleen herfst maar ook paddestoelentijd en daarom hebben we een mooie variant gemaakt. De tomaten hebben we vervangen door paddestoelen. Simpel om te maken maar met een voortreffelijk en zeer smakelijk resultaat.

Kijk voor de paddestoelen uiteraard wat je lekker vindt maar ook wat er voorhanden is.

Ingrediënten voor twee personen

200 – 250 gram gemengde paddestoelen
1 teen knoflook
kleine, halve chilipeper
peterselie en marjoleinblaadjes

Bereiden

Snij de schoon gemaakte paddestoelen in niet te kleine stukken. Snij de knoflook klein en bak het samen met het fijngehakte pepertje (let op niet teveel) kort en op  laag vuur. De knoflook mag niet bruin worden anders krijgt het gerecht een licht bittere smaak. Voeg de paddestoelen toe en schep ze regelmatig om. Als ze glazig worden maar nog wel stevig zijn de kruiden naar smaak toevoegen. Nog even laten intrekken en afmaken met zout en peper. Ondertussen het brood bakken. Direct serveren want warm is het lekkerst.

Voor degene die een wat diepere smaak willen. Neem wat gedroogde paddestoelen (bijvoorbeeld Eekhoorntjesbrood, 2 personen 10 gram). Laat ze 20 minuten in warm water weken. Afgieten, en op wat keukenpapier laten drogen. In kleine reepjes snijden en halverwege het bakken van de verse paddestoelen toevoegen.

plaat-paddestoelen

4 Reacties naar “Crostini of bruschetta met paddestoelen”

 1. Lucie oktober 27, 2013 bij 20:27 #

  Laat ik dat nu net vanavond als antipasti hebben: een met gehakte tomaat, een met paddenstoeltjes (verrijkt met wat truffeltapenade) en een met tuinboontjes (dubbelgedopt, goede olie, knoflook en parmesan). Heerlijk!

  Like

  • Marjan oktober 27, 2013 bij 20:27 #

   Dag Lucie,

   Dank voor je reactie. Die met die tuinboontjes lijkt ons wel wat. Misschien vind je het leuk om daar een gastblog over te schrijven?

   Like

 2. Gerard Stuitje oktober 27, 2013 bij 20:27 #

  Heb het gelijk uitgeprobeerd en lekker man. Maar…. heb stiekum een sjalotje meegebakken en omdat ik geen rood pepertje in huis had wat van jou chiliolie gebruikt. Ook prima te doen alleen op het laatst geen peper meer gebruikt, alleen een beetje zeezout om het op smaak te maken. Denk dat er nog wel een paar glazen water achteraan gaan. Chiliolie… wees er voorzichtig mee. Bedankt voor dit lekkere en snel te maken gerechtje… Hij gaat in de map. Liefs Gerard

  Like

  • Marjan oktober 27, 2013 bij 20:27 #

   Ben benieuwd wat er allemaal in die map zit. Zit er misschien iets tussen voor een gastblog. Iets culi’s? Zou leuk zijn!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: