Teruggepakt met Lamsrack

30 aug

 Ik houd er erg van om bezoek te verwennen met de heerlijkste hapjes en gerechtjes. Het kan zomaar zijn dat ik op een lome zomermiddag, terwijl je bij ons in de tuin zit, redelijk vaak naar de keuken loop om weer eens iets te fabriceren. Vaak met wat er gewoon nog huis is. Maar als ik het van tevoren weet, dan wordt het een feest Een snelle doperwtenmousse met makreel; asperges met een klein beetje mayonaise in een glaasje; komkommersoepje; gebakken champignons met roquefort enzovoort. De meeste mensen vinden het dan ook helemaal niet erg dat ik af en toe in de keuken sta. En ik kan me op die momenten heerlijk ontspannen. Een brochetta met verse tomaat, een hutseflutse van dit op een bedje van dat. Wij noemen dat vaak ‘ we doen even een hapje-knaagje’.  Tot ik laatst nietsvermoedend bij familie in de tuin ging borrelen. Werd ik ineens ongenadig teruggepakt. Hierboven o.a. het resultaat: lamsrack met een compote van peer, een toaste met schaap, een toefje en een dingetje. Och, wat kan eten je toch gelukkig maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: