Even lunchen bij Bazar Amsterdam

1 sep

Af en toe heb ik heel erg zin om naar de Albert Cuijp in Amsterdam te gaan. Voor de sfeer, maar vooral ook voor een paar adresjes. Naast mijn favoriete viskraam, de oosterse toko en Haasje Repje (om de hoek op de Ferdinand Bolstraat) is er Bazar. Bazar is een bizar ingerichte tent en ze noemen zichzelf Wereld Eethuis. De gerechten op de kaart zijn voornamelijk afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten en prettig geprijsd.

Mijn snelle lunch favoriet: Peynirli Tepsi Böregi, In yufka gebakken feta met mint en peterselie, geserveerd met salade. In smaak en ingredienten lijkt het erg op de bekende börek cigarra uit Turkije, van die knapperige rolletjes met feta en munt. Heerlijk!

Maar je kunt er ook uitgebreid genieten van allerlei kleine hapjes of uitgebreide lamsvleesschotels. Voor wie niet van kruiden houdt is het er geen walhalla, maar voor ieder ander……………gewoon eens doen. Ook de inrichting maakt een bezoek een hele ervaring. www.bazaramsterdam.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: