4 gangen Kerstmenu: hoofdgerecht Eend

1 dec

Eend met ChimmichurriDit Kerstmenu is traditioneel met een twist. Wel lekker wilde eend, maar dan met een Spaanse Chimmichurri. Die kun je makkelijk van tevoren maken. Voor de eend heb je dan nog ongeveer 15 minuten nodig. Goed te timen dus. We serveren dit met aardappelpuree. Vooraf een lekkere salade van groene asperges, tussendoor een soepje van mossel, salie en pompoen en als dessert een overheerlijke Sabayon.

Voorgerecht: Salade met asperges, tomaat en spek

Tussengerecht: Velouté van mossel, pompoen en salie

Hoofdgerecht: Eend met chimichurri, Lekkere puree van aardpeer of knolselderij

Dessert: Zabaglione of Sabayon

De hoeveelheden verschillen per recept, maar dat is een kwestie van even omrekenen.  Voordeel van dit menu is dat alles goed is voor te bereiden. Alleen de eend en de Sabayon maak je à la minute. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: