Pompoenfrittata

15 jan

20140115-082438.jpg

Van een flinke pompoen blijft er altijd wel een stuk over. En wat miet je daar nu weer mee. Frittata maken. Lekker als groentegerecht bij een stukje entrecote, maar ook heerlijk als lunch. Of een dag later, als er nog wat over is, als ontbijt.

Ingrediënten voor 1 flinke frittata

400 gram geraspte pompoen
2 eetlepels bloem
4 eieren
Sap van een halve limoen
Mespunt nootmuskaat uit de molen
Snuf zout
Scheut olijfolie

Bereiden

Schil en rasp de pompoen grof. Laat goed uitlekken of knijp het vocht er een beetje uit. Klop de eieren los en roer er de bloem doorheen totdat het een glad mengsel is. Nootmuskaat en zout erdoor. Mengen met de pompoenrasp en limoensap. Verhit een koekenpan. Scheutje olijfolie erin.
Giet het mengsel in de pan en bak het op laag vuur 8 minuten met het deksel op de pan. Keer de frittata voorzichtig met behulp van het deksel of een bord. Bak ook de andere kant zo’n 8 minuten tot hij gaar is. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: