Eenvoudige kropsla

2 apr

20140402-082241.jpgLekkere malse verse kropsla. Dat vindt iedereen lekker. De rucola mag dan misschien de wereld hebben veroverd, dit is en blijft een klassieker. Het doet je denken aan de eenvoudige groene salade bij je steak op een Frans terras. Of aan de sla die vroeger de enige variant was. Daar zat dan vaak een gekookt eitje op. Deze variant is met knapperig spek.

Ingrediënten

1 kropsla
5 plakjes ontbijtspek
Voor de dressing
1 eetlepel halfvolle mayonaise
1 theelepel peterselie
1 eetlepel appelazijn
Scheut gembersiroop
2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Leg de plakje spek op een bord en maak ze knapperig in de magnetron. 2 minuten, dan omdraaien en nog 1 minuut. Laat afkoelen op keukenpapier. Haal de buitenste bladeren van de sla. Snijd het hart eruit en doe de losse blaadjes van de kropsla in een grote kom. Alleen wassen als dat nodig is. Meng alle overige ingrediënten tot een dressing. Giet die over de sla. Spek erop en klaar. Eet smakelijk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: