Pastel de Cabracho

7 aug

 We houden van lekker eten; mooie ingrediënten en verrassende, nieuwe smaken. We koken iedere dag uitgebreid en drinken er graag een glas (fles) wijn bij. We kunnen uren lullen over eten en tijdens het eten hebben we het over eten. Sinds kort maken we ook foto’s van wat we opdienen of opgediend krijgen en we geven er graag onze ongezouten mening over. Neem nou de Pastel de Cabracho. Het is een vispaté van de Cabracho, de rode schorpioenvis.

Wij kennen deze alleen van de Noord-Spaanse kust en we bestellen het altijd als het op de kaart staat. Traditioneel wordt deze geserveerd met mayonaise. En heel belangrijk: met kleine vierkante toastjes, waar je er overigens altijd veel te weinig van krijgt.

Een goede Paté de Cabracho heeft een luchtige, bijna mousse-achtige, structuur. Maar vaak is-ie te nat (diepvries?) of is er gelatine gebruikt (afgrijselijk). Maar bij restaurant El Campanu in Llanes is hij perfect. We hebben het zelf nog nooit gemaakt; de vis is in Nederland niet te krijgen. En een vervanger? Wij hebben hem nog niet gevonden. De smaak is pittig en zoet en smaakt heerlijk met een glas Rueda of Albarino, bijvoorbeeld de Martin Codax.

2 Reacties naar “Pastel de Cabracho”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Citytrip Gijon (Noord Spanje) – El Globo « Eetsnob - januari 2, 2011

    […] Pastel de Cabrales (vispaté van cabracho, de rode schorpioenvis), klassiek gegeten met toastjes en  1 of meerdere […]

    Like

  2. Vispaté zoals het hoort bij El Lavaderu in Gijon | Eetsnob - maart 11, 2013

    […] Sterker nog, het was in 2010 aanleiding om onze foodblog te beginnen. Onze allereerste post was: de Pastel de Cabracho (vispaté van de rode schorpioenvis). En vorig jaar, toen we allerlei proeverijen postten, kwam […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: