We houden van lekker eten; mooie ingrediënten en verrassende, nieuwe smaken. We koken iedere dag uitgebreid en drinken er graag een glas (fles) wijn bij. We kunnen uren lullen over eten en tijdens het eten hebben we het over eten. Sinds kort maken we ook foto’s van wat we opdienen of opgediend krijgen en we geven er graag onze ongezouten mening over. Neem nou de Pastel de Cabracho. Het is een vispaté van de Cabracho, de rode schorpioenvis.
Wij kennen deze alleen van de Noord-Spaanse kust en we bestellen het altijd als het op de kaart staat. Traditioneel wordt deze geserveerd met mayonaise. En heel belangrijk: met kleine vierkante toastjes, waar je er overigens altijd veel te weinig van krijgt.
Een goede Paté de Cabracho heeft een luchtige, bijna mousse-achtige, structuur. Maar vaak is-ie te nat (diepvries?) of is er gelatine gebruikt (afgrijselijk). Maar bij restaurant El Campanu in Llanes is hij perfect. We hebben het zelf nog nooit gemaakt; de vis is in Nederland niet te krijgen. En een vervanger? Wij hebben hem nog niet gevonden. De smaak is pittig en zoet en smaakt heerlijk met een glas Rueda of Albarino, bijvoorbeeld de Martin Codax.
2 Reacties naar “Pastel de Cabracho”