Vispaté zoals het hoort bij El Lavaderu in Gijon

11 mrt

El Lavaderu GijonWe hebben er al vaker over geblogd. Sterker nog, het was in 2010 aanleiding om onze foodblog te beginnen. Onze allereerste post was: de Pastel de Cabracho (vispaté van de rode schorpioenvis). En vorig jaar, toen we allerlei proeverijen postten, kwam hij ook nog voorbij: Proeverij 9. We proberen hem af en toe te maken. Struinen het hele internet af voor het perfecte recept, maar het is ons nog niet gelukt. Komt ook omdat de rode schorpioenvis hier natuurlijk niet te krijgen is, maar vooral ook omdat we het geheim van de smeuïgheid nog niet weten. Onlangs waren we weer eens in onze favoriete streek in Noord-Spanje: Gijon. Daar aten we de beste pastel tot nu toe. En het geheim weten we nog steeds niet. Toch maar weer eens terug en het gewoon aan de kok vragen.

Restaurante El Lavaderu, Plaza Periodista Arturo Arias 1,  Gijón
Als je er eens bent: bestel ook de Zamburinas

IMG_3155

Eén reactie naar “Vispaté zoals het hoort bij El Lavaderu in Gijon”

  1. Annette maart 11, 2013 bij 20:27 #

    Onder water zijn ze zooo indrukwekkend! Die moeite heb ik als duiker wel meer-want ik lust graag vis.Volgens mij worden ze alleen rood als ze zich bedreigd voelen want ze kunnen hun kleur aanpassen-maar misschien is dit een soort die ik nog niet ken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: