De chocolade kersen cheesecake van Lab111

20 aug

Genieten van eten betekent uiteraard heel regelmatig uit eten gaan. Vaak naar dat ene of dat andere restaurant omdat je weet wat voor heerlijkheden je te wachten staan. Die plekjes komen in dit blog ook vanzelf langs maar even vaak gaan we op zoek niet iets nieuws. Dit keer waren we met nieuwe vrienden (ja echt, het komt voor :-) naar Lab111 gegaan. Het voormalige pathologische lab bevindt zich op het WG-terrein in Amsterdam (Arie Biemondstraat 111, www.lab111.nl) en heeft een prettige, wat robuuste uitstraling. Een van die gelegenheden waarvan de sfeer direct goed is, evenals de bediening. Maar voor het eten … Kijk de Russische salade was op zichzelf nog niet eens zo slecht maar de Langoustine kwam regelrecht uit de vriezer en had hoegenaamd geen smaak. De Jodenhaas met Gratin Dauphinoise Bospeen Groene Asperges en Morielje Jus was op zich aangenaam maar minder verrassend dan de naam had doen vermoeden. Maar genieten wordt ook voor een belangrijk deel door het gezelschap bepaald en dat was meer dan uitstekend. Ik nam dan ook genoegen met het gezelschap, het redelijke eten en de prima wijn. Mijn gezelschap besloot het eten af te sluiten met 1 gezamenlijke portie Chocolade Kersen Cheesecake. Ik vermijd meestal desserts (slecht voor de lijn) maar omdat we met zijn allen mochten proeven kon ik het niet laten.

De smaak kwam als een slag bij heldere hemel ….. de cheescake was licht van smaak en gleed langzaam en als vanzelf van de lepel af. Een prachtige combinatie van kersen, mooie chocolade en kwark zorgen voor een korte verrukking. Kort maar wel iets om nog een keer voor terug te komen. Lab111 was bij mij niet in de gastronomische analen gekomen (en nog steeds niet) maar die cheesecake wilde ik jullie niet onthouden!

Eén reactie naar “De chocolade kersen cheesecake van Lab111”

  1. Chris augustus 23, 2010 bij 20:27 #

    Ziet er goed uit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: