Kaasplankje met bijzondere kazen

19 dec

We hebben al vaker over kazen geblogd en voor de aankomende Kerstdagen is het in ieder geval voor diegenen die zich al genoeg het hoofd breken over het Kerstdiner een prima uitkomst. Eerder aan de orde zijn geweest de “Testun al Barolo”, de “Crottes de Chevre”, “Ezelspeper” en de “Stilton in Port”.

Voor nu drie nieuwe kazen, uitgestald op bovenstaande foto’s. Links op de foto “Tomme de chevre Rosmarin”, een pittige, droge, Franse geitenkaas met een korst van gedroogde Rozemarijn. Rechtsboven de “Blacksticks Blue”, deze Britse kaas wordt pas sinds 2003 gemaakt door de familie Butler (Inglewhite, Lancashire) van gepasteuriseerde koemelk. Deze kaas is pittig en smelt als boter. Onderaan de blog een korte video-impressie van deze kaasfabrikant. Tot slot de “Selle sur Cher”, gemaakt van ongepasteuriseerde geitenmelk. De smaak is fris en ‘geitig’ en bijzonder is dat hij minder zuur is doordat hij gerijpt is in as. De as zelf is steriel, reuk- en smaakloos. Naast rijping zorgt de askorst ook voor een mooi plaatje.

Op de foto is ook nog een klein potje confiture van zwarte kersen met tijm te zien (Cerise Boire et Thym) . Kaas laat zich van oudsher goed combineren met zoet.

Eén reactie naar “Kaasplankje met bijzondere kazen”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eenvoudig kerstmenu 2012: vier, vijf of zes gangen « Eetsnob - oktober 28, 2012

    […] Nagerecht  Kaasplankje […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: