Crumble – met appel en walnoten

22 jan

Crumble is een zoet gerecht waarin meestal fruit, meel, boter en suiker worden verwerkt. Het is een van oorsprong Engels/Iers gerecht dat stamt uit de tweede wereldoorlog en sindsdien buitengewoon populair is geworden en gebleven. Variaties te over en juist omdat het recept zo gemakkelijk te maken is daagt het ook uit om meerdere variaties uit te proberen.

Ingrediënten (2 personen)

25 gram walnoten
50/60 gram bloem
20 gram lichte basterdsuiker
40/50 gram boter
2 kleine, sappige appels

Bereiden

Verwarm de oven op 180 graden. Rooster de walnoten en hak ze in kleine stukjes. Meng de meel, suiker. Voeg dan langzaam de – in kleine blokjes gesneden – boter toe en kneedt totdat er deegkruimels ontstaan. De kruimels mogen tamelijk grof zijn en blijf dus niet te lang doorkneden anders verliest het deeg zijn korrelige structuur. Voeg de stukjes walnoot toe. Halveer de appels (niet schillen) en boor het klokhuis er ruim uit. Vul de appeldelen met het deeg en zet ze een klein half uurtje in de oven. De bovenkant moet knapperig zijn. Lekker met een stukje vlees en gecarameliseerde groenten.

Dit recept printen: Crumble met walnoten

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: