Makkelijke smaakmaker: frisse chilipepersaus

17 jan

Soms heb je net even een pittig, zuur, zoet smaakje nodig om je gerecht op smaak te brengen. Voor pittig gebruik je dan bijvoorbeeld sambal of verse rode peper. Zuurtje nodig: azijn of citroensap. Zoetmakers zijn best moeilijk, vaak te heftig. Suiker overheerst al snel. Je kunt dat vervangen door agavesiroop of palmsuiker. Maar het blijven eenzijdige smaakmakers die je soms weer moet corrigeren. Als je echt smaak aan een gerecht moet toevoegen, heb je vaak meerdere smaken nodig; zoet, zuur en pittig vullen elkaar goed aan. Deze chilipepersaus kan je gebruiken om een Oosterse soep op smaak te brengen, of je kunt wat door de rijst doen, samen met fijngehakte koriander. Zorg dat je een klein potje in huis hebt om de saus te bewaren. Je hebt steeds maar een kleine hoeveelheid nodig.

 

Ingrediënten

1 rode peper
sap en rasp van 1 limoen
1 eetlepel palmsuiker
2 eetlepels rijstolie
snuf zout

Bereiden

Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in grove stukken. Doe de peper, limoensap en rasp, suiker, olie en zout in een kom en pureer met de staafmixer. Gbbruik naar wens en bewaar in een glazen potje in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: