De perfecte maatbeker

5 feb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben het vaker over goed gereedschap in de keuken. Na bijvoorbeeld de blog over die ene geniale (maar niet goedkope) messenslijper (die wel een leven lang mee gaat) ook over de kleine houten citroenpers of de juiste rasp. In dat rijtje mag de juiste maatbeker niet ontbreken. Maatbeker? Jazeker, maar we zouden er niet over bloggen als deze maatbeker (zie plaatje boven) niet onmisbaar zou zijn in onze keuken. Op het eerste oog misschien niets bijzonders maar de ontwerper heeft wel een einde gemaakt aan het vullen van de ouderwetse maatbeker. Om te checken of de juist hoeveelheid vloeistof in de maatbeker zat moest je tot voor kort deze regelmatig op ooghoogte houden. Dat is nu verleden tijd omdat de maat nu ook afleesbaar is in de maatbeker. Kleine maar geniale uitvinding.

Deze gaat tot 250 milliliter en dat is in de meeste gevallen genoeg maar er zijn ook grotere varianten. Merknaam Oxo en te koop op het internet. Deze aanbieding zagen we staan bij Oldenhof.

4 Reacties naar “De perfecte maatbeker”

 1. Paul Oosten februari 5, 2012 bij 20:27 #

  Ja, sinds 2 maanden heb ik er ook zo een, die een liter inhoud heeft. Heb wel gemerkt dat door die “binnenbocht” met maatverdeling er andere turbulenties ontstaan bij het mixeren, en dus wel wat meer spetters …

  Like

 2. Paul februari 26, 2012 bij 20:27 #

  Goede maatbeker!! Perfect?
  Hoe vaak is de 100% juiste maat belangrijk?

  Like

Trackbacks/Pingbacks

 1. Warmhoudlamp – het juiste gereedschap is het halve werk « Eetsnob - juni 17, 2012

  […] zo belangrijk als het juiste gereedschap. We hebben er al vaker over geblogd. Over de perfecte maatbeker, de slimme rasp, de handige citroenpers of de juiste messenslijper. Dat klinkt zo op het eerste […]

  Like

 2. Warmhoudlamp – het juiste gereedschap is het halve werk « Eetsnob - juni 17, 2012

  […] zo belangrijk als het juiste gereedschap. We hebben er al vaker over geblogd. Over de perfecte maatbeker, de slimme rasp, de handige citroenpers of de juiste messenslijper. Dat klinkt zo op het eerste […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: