Raspen – goed gereedschap is het halve werk

8 jan

Terwijl de feestdagen nog maar net achter de rug zijn en menigeen de weegschaal even laat staan zijn wij weer druk bezig met een nieuw jaar vol met blogs over de verrukkingen van koken, eten en genieten. Vlak voor de kerstdagen zagen wij op onze topdag 2000 bezoekers langskomen. We bestaan pas anderhalf jaar maar daar waren we echt trots op en dus gaan we met nog meer plezier door met bloggen. Vandaag een handig advies over ‘de rasp’.

 1. De ‘gewone’ rasp kennen we allemaal. Wij gebruiken deze maar ze zijn er in alle soorten en maten. Deze is handig omdat hij vier verschillende fijnheden kent. Maar de wereld van raspen is enorm, zo las ik deze week nog ergens over een gemberwortelrasp en citrusrasp.

 

 

 

 

 

2. Dat brengt me op rasp 2, dat is een kaasrasp maar die gebruiken wij als citrusrasp, op de foto hieronder. Buitengewoon handig als je een de schil van een citrusvrucht (sinaasappel, citroen, limoen etc.) nodig hebt. Dat raspen was altijd een gedoe maar met deze rasp heb je in een oogwenk wat je nodig hebt.


3. Tot slot onze nieuwste rasp. Wie kent niet het probleem dat je bij het raspen altijd met  ‘het laatste stuk’ komt te zitten. Zonder je vingers mee te raspen is dat een onoplosbaar probleem. Bij deze rasp kan je eenvoudig het laatste stuk in het witte bakje stoppen en het fijnraspen door met het ‘bovenstuk’ het aan te duwen terwijl het geheel heen en weer over de rasp wordt bewogen. Makkelijk en probleem opgelost.


2 Reacties naar “Raspen – goed gereedschap is het halve werk”

Trackbacks/Pingbacks

  1. De perfecte maatbeker « Eetsnob - februari 5, 2012

    […] wel een leven lang mee gaat) ook over de kleine houten citroenpers of de juiste rasp. In dat rijtje mag de juiste maatbeker niet ontbreken. Maatbeker? Jazeker, maar we zouden er niet […]

    Like

  2. Warmhoudlamp – het juiste gereedschap is het halve werk « Eetsnob - juni 17, 2012

    […] het juiste gereedschap. We hebben er al vaker over geblogd. Over de perfecte maatbeker, de slimme rasp, de handige citroenpers of de juiste messenslijper. Dat klinkt zo op het eerste gezicht misschien […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: