Warmhoudlamp – het juiste gereedschap is het halve werk

17 jun

Nies zo belangrijk als het juiste gereedschap. We hebben er al vaker over geblogd. Over de perfecte maatbeker, de slimme rasp, de handige citroenpers of de juiste messenslijper. Dat klinkt zo op het eerste gezicht misschien truttig maar toch is goed gereedschap, ook in de keuken, onontbeerlijk.

We hadden ze al eerder gezien doordat menige keuken in restaurants tegenwoordig ‘open’ is. De warmhoudlamp.

De warmhoudlamp heeft als belangrijkste functie ‘het op de juiste temperatuur bewaren van alle soorten gerechten zonder de kwaliteit ervan te beinvloeden’. De juiste afstand tussen de lamp het eten is ruim dertig centimeter.

Omdat timing alles is bij koken is de warmhoudlamp een handig hulpstuk en niet alleen om iets maar warm te houden.  Een probleem dat de warmhoudlamp oplost is bijvoorbeeld dat bij het warm houden van vlees in aluminiumfolie het in de meeste gevallen doorgaart. Dat vraagt nogal wat van de timing omdat je niet alleen nauwkeurig rekening moet houden met wanneer de andere gerechten klaar zijn maar ook met de snelheid waarin het vlees gaart in de folie. Sausen blijven ook gemakkelijk warm zonder dat het oppervlak stolt. Uiteraard is het geen ‘opwarmlamp‘ en is het voornamelijk voor kort gebruik. Kort geleden hebben we de lamp aangeschaft. Ons oordeel is: handig, gemakkelijk in gebruik en goede aanwinst voor de keuken.

4 Reacties naar “Warmhoudlamp – het juiste gereedschap is het halve werk”

 1. Carla juni 17, 2012 bij 20:27 #

  Waar heb je deze gekocht?

  Like

 2. eetsnob juni 18, 2012 bij 20:27 #

  Beste Caral, bij http://www.horecaworld.biz/. Internetshop. Met vriendelijke groet, Wessel

  Like

 3. De Bon Vivant juli 5, 2012 bij 20:27 #

  Een handige lamp, maar staat het eten te lang, is het warm en slap. Niet echt ideaal. In ons restaurant De Bon Vivant gebruiken wij verwarmde borden.

  Like

  • marjan juli 7, 2012 bij 20:27 #

   Inderdaad, de lamp is niet bedoeld om knapperige frites een half uur goed te houden. Maar net even dat stukje vlees dat je warm moet houden omdat je met het bakvet of braadvocht nog een sausje moet maken. Dan is hij ideaal.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: