Twee ‘nieuwe’ eetspots in Bussum: Izzi en Bel Ami

2 feb

Als goede eetsnob struin je natuurlijk je hele horeca-omgeving af. Wij wonen in ’t Gooi. En al zou je anders verwachten, de spoeling van goede restaurants is er behoorlijk dun. Daarom zijn we altijd blij als we weer eens iets ontdekken. Twee restaurants in Bussum, op een steenworp afstand van elkaar: Izzi en Bel Ami. Ze bestaan al wel even, maar wij waren er onlangs voor het eerst.

Izzi is een Asian Fusion Lounge. Er staat echt van alles op de kaart. Gestoomde oesters, sushi, gestoomde dim sum, eens, terriyaki, heerlijk. Vriendelijke bediening, verse producten. Een echte aanrader. Wel jammer dat ze op zondag pas vanaf 15.00 uur open zijn. Wij lunchen namelijk graag op zondag, maar goede restaurants, anders dan broodjes of pannenkoeken is moeilijk te vinden. Maar ja, dat is dan ook het enige minpunt.

Bel Ami zit in een prachtig pand midden in het centrum van Bussum. Er is een groot terras en ook binnen is het zeer ruim. Op Iens zagen we wat negatieve reacties over de bediening, maar die waren van de beginperiode. Nu is daar weinig mis mee. Prima kaart, beetje klassiek, dat wel. Maar ook met deze aanwinst zijn we blij. En op zondag? Helaas pas om 16.00 uur open. Maar dan kun je wel lekker wegzakken in de loungehoek met een lekker glaasje en een hapje erbij. Door de week overigens gewoon open voor de lunch. Dat zien we ’s zomers wel zitten met dat grote terras.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: