Weer zo’n bijzondere ervaring. We kregen de uitnodiging om iets nieuws uit te proberen; Ice Fondue. Fonduen met ijs? Nee, toch anders. Fonduen met fruit en dippings in stikstof. De stikstof is -196 graden. Best koud dus. Dat wilden we graag proberen. We konden ons melden in restaurant Mauve in Laren. Lekker om de hoek dus. We werden goed ontvangenen kregen een uitgebreide uitleg. Er kwam een schaal met vloeibare stikstof op tafel en een schaal met bakjes vers fruit, en drie dippings; chocolade, slagroom en coulis van rood fruit. Door eerst het fruit in de stikstof te houden, het daarna door een dipping te halen en weer door de stikstof krijg je een verrassende ijstapa. Erg leuk om te doen. Het smaakt verrassend. Je kunt het bestellen als dessert, maar het lijkt ons ook leuk voor een terrasje op een warme zomerdag. Wil je het ook proberen? Er zijn 33 restaurants in Nederland die het serveren. Kijk op www.icefondue.com voor meer info. Tip: via www.vakantieveilingen.nl kan je bieden op Ice Fondue voor twee.
Hi,hi, grappig, zo’n ijsfondue. Ben toch bang dat je voor zoiets in het Gooi moet zijn. Hier, onder de grote rivieren, zijn we toch echt blijven steken bij de geflambeerde ijstaart ;-))
LikeLike
Toch wel: Hellevoetsluis, Maassluis en Heenvliet, check op http://www.icefondue.com/#!__icefondue-restaurant-where/icefondue-in-nederland/vstc10=hellevoetsluis—de-buren
LikeLike
tstielstra@orange.nl
LikeLike
We zien alleen je emailadres als reactie. betekent dit dat je abonnee wilt worden?
LikeLike