Restaurant de Huiskamer – het lekkere kistje

22 apr

 Midden in het Drentse platteland, tussen Ruinen en Luffelte, ligt het restaurant “De Huiskamer“. De oude boerderij, die vanaf de bouw (1898) ook altijd als café heeft gefunctioneerd, is zo’n 25 jaar geleden verbouwd tot restaurant. Sindsdien heeft het vele eigenaren gekend en wij kwamen er bij toeval terecht voor een uitgebreide lunch. Kaart is prima, eten prima en bediening zeer gastvrij. Maar daarover zouden we niet snel een blog schrijven. De reden is dat zij een bijzonder voorgerecht hebben. Hoewel we geen idee hadden wat het was vonden we de titel “Het Lekkere Kistje” met als ondertitel: “Kistje met een proeverij van diverse (w)etenwaardigsheden van de kok” intrigerend. Uiteraard hebben we het kistje besteld al was het maar om te weten wat het was en wat erin zat. Onderstaand de foto met een opgerold ‘manuscript’ waarin werd uitgelegd dat het ging om een ‘kistje met diverse tapa’s’ en fingerfood hapjes. Wat dat waren? In kleine bakjes en kommetjes bevatte het: een paar salades (tonijn en kip-kerry), een mooie tapenade, Thaise kippensoep,  pesto, stukjes eendenborst en brood. Niet echt culinair misschien maar wel bijzonder en het maakt, samen met het prachtige restaurant en grote terras, een bezoek aan restaurant “De Huiskamer” meer dan waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: