Verrassend lekker en snel klaar: ragout van makreel met paddenstoelen, garnalen en dragon

25 apr

Geïnspireerd door Angélique Schmeink, ging ik experimenteren met smaak. We hadden lekker vers stokbrood in huis gehaald en zochten daar een lekker gerecht bij. Verder hadden we gerookte pepermakreel. Na een beetje surfen voor inspiratie kwam ik op het idee van ragout. Maar dan niet zo’n zware zompige, maar een frisse lichte ragout met bite. Vandaar de dragon en de garnalen. Nou, dit is het geworden: Ragout van makreel met paddenstoelen, garnalen en dragon. Door de hoeveelheid ingrediënten lijkt het misschien veel werk, maar het is in 20 minuten klaar.

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram gerookte makreel met peper (visboer of supermarkt), in grove stukken
150 gram kastanjechampignons, in dikke plakken
12 grote cocktailgarnalen, staartje verwijderen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 ml visbouillon, van een 1/2 blokje
100 ml sojaroom (Alpro cuisine) of slagroom
scheutje citroensap
scheutje gembersiroop (of schepje suiker)
2 theelepels gedroogde dragon
1 gedroogde chilipeper, verpulverd (of snuf cayennepeper)
2 eetlepels bloem
2 eetlepels gehakte peterselie
klontje boter, eetlepel olijfolie

Bereiden

Smelt het klontje boter in een niet te grote braadpan (anders verdampt er later teveel vocht). Fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de champignons, dragon en olijfolie toe en bak op middelhoog vuur totdat de champignons glazig zijn. Doe de bloem door en zeef in de pan. Goed roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Visbouillon erbij en weer goed mengen. Voeg dan de garnalen, chilipeper, citroensap en gembersiroop toe. 5 minuten op zacht vuur laten pruttelen. Doe dan de room erbij, even doorroeren en dan de makreel erbij. Hierna moet je niet veel meer roeren, want dan roer je de makreel kapot. Laat het gerecht goed doorwarmen, niet koken, want dan schift de room. Serveer het gerecht in diepe borden, garneer met de peterselie en geef er lekker vers stokbrood bij. Eet smakelijk

Dit recept printen: Ragout met makreel, paddenstoelen, garnalen en dragon

Op de foto zie je ook nog gegrilde asperges en tomaatjes. Makkelijk te bereiden. Oven op 200 graden. Asperges en tomaatjes in een ovenschaal met een scheutje water. Besprenkelen met olijfolie en zeezout en 10 minuten garen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: