Proeferij 13: Torta del Casar – uit Cázeres

28 jul

En altijd komen we mensen tegen die ons ‘tippen’ over wat echt lekker is. Vandaag was het Antonio, de eigenaar van één van de barretjes waar wij zo rond het middaguur graag even naar binnenschuiven. Hij liet ons Torta del Casar proeven. Met het nodige commentaar. We hadden het eerder gegeten in Malaga maar de hernieuwde kennismaking was weer net zo heerlijk als toen we het voor de eerste keer aten.

Het is een rond geitenkaasje, afkomstig uit de streek Extremadura en moet minimaal zestig dagen rijpen. Bijzonder is dat de kaas bijna vloeibaar is en je er de bovenkant voorzichtig moet afsnijden voordat je de kaas er met een kleine lepel uit kan halen. Zware geitenkaas maar zacht door de vloeibare, romige substantie. Heerlijk met vers brood.

20120728-164726.jpg

Eén reactie naar “Proeferij 13: Torta del Casar – uit Cázeres”

  1. Emile Hermkens. december 29, 2018 bij 20:27 #

    Klopt niets van. Torta del Casar is een schapenkaas en wel specifiek van het Merino- of Entrefinoschaap. De kaas is genoemd naar de gemeente Casar de Cáceres. Hij wordt geproduceerd in de districten ten zuiden van Caseresin. We hebben hem enkele keren bij een producent ter plaatse gekocht en daardoor zelfs een keer door de Guardia Civil uit de rij gehaald op het vliegveld van Sevilla: men dacht dat we drie pakjes semtex in het vliegtuig probeerden te smokkelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: