Gastblog: Ratatouille in Haarlem

19 apr

 

Onlangs gegeten bij restaurant Ratatouille in de Haarlemse Veerstraat. De moderne Franse keuken in de sfeer van een Parijse bistro. Inmiddels bekroond met een terechte Michelin-ster. Chefkok en eigenaar Jozua Jaring tovert met zijn team een fantastische culinaire reis op de borden. Wij hadden een 4 gangen verrassingmenu met bijpassende wijnen. Van de amuses tot de zelfgemaakte bonbons bij de koffie is het ultiem genieten. Een parade van eerlijke ingrediënten, prikkelende combinaties en oogstrelende vormgeving. Uit elkaar spattende bolletjes met mysterieuze vulling, ingenieuze krokantjes en diverse crèmes. De bediening loopt in ongedwongen zwarte jeans maar het glaswerk wordt met handschoenen behandeld. Ook de timing en de porties waren prima. In alle gerechten was rekening gehouden met een allergie in weer nieuwe creaties. 

Lees het bijzondere verhaal van Jozua Jaring op http://foodbrigade.nl/jozua-jaring/. Zijn vorige zaak ging failliet en Jaring leefde 5 jaar in de schuldsanering op bijstandsniveau. Nu zit zijn zaak elke avond vol en dat gun je hem. Qua prijs; 2 personen, 4 gangen met wijn en koffie was € 150,-. 

Met dank aan gastblogger Bart Nelissen

 

Eén reactie naar “Gastblog: Ratatouille in Haarlem”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gastblog: Ratatouille in Haarlem – Recepten.KioskPlaza.nl - april 20, 2015

    […] Gastblog: Ratatouille in Haarlem […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: