Briljant taartje (gluten- en lactosevrij)

22 apr

 Een perfect dessert en erg leuk om te maken. Het ‘deeg’ bestaat uit boter, eieren, chocolade en suiker. Geen bloem dus. Pure chocolade, zonder melk. En de topping is van sojaroom en vers fruit. De taart bak je een uur in de oven. Hij wordt dan heel hoog, als een soufflé. Als hij afkoelt zakt hij helemaal in. Niet mislukt, maar juist een prima ‘dal’ voor de vulling. Makkelijk van tevoren te maken. Vlak voor het serveren klopt je de sojaroom stijf, doe je de vruchten erop en met een beetje poedersuiker heb je een indrukwekkend toetje. Het recept komt uit het blad Glutenvrije Recepten en is genoeg voor 8-10 personen.

Ingrediënten

250 gram ongezouten boter, in blokjes (bertolli is melkvrij)
250 gram pure chocolade, in stukjes
5 eieren, gesplits
250 gram suiker
1 pakje sojoslagroom (koelvak, AH)
300 gram vers fruit
poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde hoge bakvorm (doorsnee 18-20 cm) met bakpapier. Smelt de boter en chocolade au bain marie. Af en toe roeren. klop de eidooiers met de helft van de suiker tot het romig is en in volume is verdubbeld. Doe hetzelfde met de eiwitten.Hier moet je alleen de suiker beetje bij beetje toevoegen. Klop tot het schuim stevig is.
Spatel de gesmolten chocolade  door de eidooiers en daarna in twee delen het eiwit erdoor spatelen. Houd het luchtig. Schenk het beslag in de bakvorm en bak hem in een uur gaar. Laat hem in de vorm afkoelen. Klopt de sojaslagroom stijf (zonder suiker). vul hiermee de ingezakte taart en versier hem met het fruit. Beetje poedersuiker erover. Eet smakelijk!

2 Reacties naar “Briljant taartje (gluten- en lactosevrij)”

  1. 101bags mei 17, 2015 bij 20:27 #

    Fantastic!

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Briljant taartje (gluten- en lactosevrij) – Recepten.KioskPlaza.nl - april 22, 2015

    […] Briljant taartje (gluten- en lactosevrij) […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: