Pappadums met romige kipcurry en groenten

9 apr

 

Op het moment eten we regelmatig Pappadums. Je kunt er eindeloos mee variëren. Pappadums zijn knapperige Indiase crackers die meestal gemaakt zijn van linzenmeel.  Bij de toko vind je heel wat varianten zoals met knoflook, peper, karwij of koriander. In de supermarkt vind je vaak alleen de naturel variant. Soms zijn ze al gebakken of geroosterd, maar die van onze toko zijn gedroogd en die moet je dus zelf nog klaarmaken. Dat gaat heel makkelijk in de magnetron. Eén voor één zo’n 30 seconden. Pappadums zijn lekker bij curry. Deze curry is met kip en groenten. 

Ingrediënten voor 2 personen

4 pappadums, 1 kipfilet, 100 gram sperzieboontjes, 100 gram diepvriesdoperwten, 100 gram champignons, 1 eetlepel gele currypasta, 150 ml sojaroom, 1/2 blokje kippenbouillon, 1 eetlepel rijsolie.

Bereiden

Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze 5 minuten. Maak de pappadums klaar in de magnetron, 30 seconden per stuk. Halveer de champignons. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kort in de rijstolie. Neem ze uit de pan en zet apart. Fruit de currypasta aan in de achtergebleven olie tot ze begint te geuren. Bak de champignons even mee en doe dan de sojaroom er bij met het halve bouillonblokje. Zet het vuur laag. Vervolgens doe je de boontjes en de doperwten erbij en je laat dit zo’n 7 minuten zacht pruttelen. Eventueel wat water toevoegen als de saus te dik wordt. Doe dan de kip er weer bij en warm nog 2 minuten goed door. Serveer direct met de knapperige pappadums. Eet smakelijk!

5 Reacties naar “Pappadums met romige kipcurry en groenten”

  1. Marjolein april 29, 2015 bij 20:27 #

    Lekker, zo’n kipcurry. Ik had gehoopt op een recept voor papadums, heb je dat toevallig ook?

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pappadums met romige kipcurry en groenten – Recepten.KioskPlaza.nl - april 20, 2015

    […] Pappadums met romige kipcurry en groenten […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: