Gastblog: Zomerse salade

28 jul
Deze week was het te warm om te lang in de keuken te staan, maar ik had wel zin in iets lekkers. Deze zomerse salade was het resultaat.
Een saus van een flinke lik mayonaise, met een bakje verse frambozen, gemaakt in de blender. Gemengd met een klein bekertje zure room, een scheut balsamico stroop, een halve theelepel kaneel en een halve theelepel garam marsala, wat peper en zout. Daarop: sla. De rijst (opgemaakt met een serveerring, het oog wil ook wat) is een mix van de AH biologische rijst en linzen (koken volgens de verpakking en dan spoelen met koud water om het af te laten koelen), gemengd met een kant en klaar (Hak) zakje linzen, erwten en mais. Een limoenschilletje geraspt erdoor en het sap ervan ook. Ik vond nog een pakje gerookte spekblokjes in de vriezer, dat kon er (uitgebakken) ook door. Nog wat peper en zout naar smaak toevoegen.
Kort (2-3 min.) gekookte groene asperges erop en tot slot wat granaatappelpitjes. Koud serveren!
Met dank aan gastblogster Sylvia Stuitje

Eén reactie naar “Gastblog: Zomerse salade”

  1. Jasmine augustus 7, 2018 bij 20:27 #

    Ooh, ziet er supergaaf uit! :)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: