Houten citroenpers – klein hulpstuk maar heel handig

24 jul

Nu is eten en koken iets dat we zo vaak doen dat er uiteraard ook een enorme industrie is die ons daar op alle terreinen met veel plezier bedient. Dat gaat van ingrediënten, tot (kook)boeken tot keukengerei. Klussers zeggen altijd dat goed gereedschap het halve werk is en in de keuken is het niet anders. Vandaag een klein stukje gereedschap en wel de houten citroenpers. Ik zag hem nog niet zo lang geleden in een televisieprogramma over koken en daarmee was het onhandig, handmatig knijpen in halve citroenen ook weer opgelost. In een beetje kookwinkel kan je hem kopen en in een handomdraai pers je met een paar korte bewegingen het sap uit de citroen (is uiteraard ook voor limoen handig). Klein hulpstuk maar heel handig. Hierboven zie je dat de houten citroenpers zelfs in het museum terug te vinden is (waar dit exemplaar geschat wordt op 85 jaar tot ruim twee eeuwen oud, sommige dingen overleven de tijd). Hieronder onze houten pers, recent gekocht maar nauwelijks afwijkend van het museumstuk. 

Eén reactie naar “Houten citroenpers – klein hulpstuk maar heel handig”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Warmhoudlamp – het juiste gereedschap is het halve werk « Eetsnob - juni 17, 2012

    […] We hebben er al vaker over geblogd. Over de perfecte maatbeker, de slimme rasp, de handige citroenpers of de juiste messenslijper. Dat klinkt zo op het eerste gezicht misschien truttig maar toch is […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: