Landmarkt in Amsterdam Noord; lekker hoor

10 jun

Sinds de opening hebben we ons steeds voorgenomen te gaan. En nu is het er dan toch van gekomen. Ik had er afgesproken om er een hapje te eten met een collega. Lekker dicht tegen de A10 aan, voor allebei goed bereisbaar. Ik was wat aan de vroege kant en had dus mooi tijd om rond te kijken. Leuk concept; een winkel met producten uit de streek en een open keuken met eenvoudige gerechten. Ik had me er meer een echte markt bij voorgesteld, maar het is een soort ruim opgezette supermarkt met het gevoel van een markt. Ziet er prachtig uit. Al was ik wel verbaasd dat je er ook gewone supermarkt producten kunt krijgen. Maar ja, het heeft natuurlijk ook de functie van buurtsuper. Eerlijk is eerlijk, het is watertanden daar.

Vooral de visafdeling is geweldig. Ze hebben er werkelijk alles, vers of anders diepvries. Van verse haai tot inktvis, wijting, harder, oesters, venusschelpen, noem maar op.

Ook de kaasafdeling is fantastisch. Je ziet er de meest bizarre kaasjes, maar ook de meer gangbare. Alles van goede kwaliteit en niet alleen uit Italie en Frankrijk, maar – zoals hoort bij het concept van Landmarkt – vooral ook uit de buurt.

En dan die heerlijke worstjes. Met korst van tijm, of gerookt.

Natuurlijk kon ik het niet laten en nam een tas vol heerlijke dingen mee; geitenkaas met fenegriek, gewekte geitenkaas met ui en knoflook van kaasmakerij Van Dorp, zure mayonaise van om de hoek, gedroogd worstje met tijm. En voor een heerlijke Ossobucco: biologische runderschenkel met pancetta en trostomaten. En natuurlijk die ene bloemkool, van de andere kant van de snelweg.

De kaart in de open keuken is klein, maar prima voor een eenvoudige mediterrane maaltijd. Kortom, neem eens de afslag Schellingwoude als je op de A10 Noord rijdt. De markt is ook op zondagmiddag open. Meer info: www.landmarkt.nl

2 Reacties naar “Landmarkt in Amsterdam Noord; lekker hoor”

  1. Kamchaska juni 28, 2012 bij 20:27 #

    You are the first Dutch I may trust regarding food. No offence to anyone but it seems the criteria all over the country are either nonsense or fancy nonsense. These people I trust. I think..

    Like

  2. De Bon Vivant juli 5, 2012 bij 20:27 #

    Heerlijk die oesters!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: