Kerst inspiratie – Heston Blumenthal

11 nov


Ruim twee jaar geleden zijn we met onze foodblog begonnen. Dat betekent dat we inmiddels, al bloggend, twee keer de kerstperiode hebben meegemaakt. Kenmerkend is dat in de aanloop naar kerst we een sterk stijgend aantal bezoekers op onze blog zien. Met als hoogtepunt 2001 bezoekers op 20 december vorig jaar. Sinds een maand zien we het aantal mensen gestaag toenemen die op het internet hebben gezocht met zoekwoorden als ‘kerst’, ‘kerstdiner’, ‘eenvoudig kerstdiner‘. Mensen zijn klaarblijkelijk al vanaf oktober bezig met het kerstmaal.

Ter inspiratie voor jullie twee video’s van Heston Blumenthal (de beroemde Engelse kok/alchemist waar we vaker over hebben geschreven). In de eerste video (hierboven) vertelt hij over kerst en zijn droom om het ultieme kerstdiner te maken dat zich in alles zou moeten onderscheiden van de traditionele, saaie kerstdis. Geen saaie Roasted Turkey en Christmas Pudding die ooit populair werden door toedoen van Queen Victoria en Prince Albert maar een extreem en extravagant diner. Als je even rondkijkt op YouTube vindt je diverse video’s over Heston Blumenthal waaronder van het gedroomde kerstmaal.

In onderstaande video zie je hoe Blumenthals gasten zich te goed doen aan het gedroomde en ongewone kerstdessert waarbij eetbaar sneeuw en ijs de toverwoorden zijn. Wordt je instant vrolijk van :-).

Eén reactie naar “Kerst inspiratie – Heston Blumenthal”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zalm met Bois Boudran-saus – Heston Blumenthal deel 3 « Eetsnob - november 18, 2012

    […] we een paar blogs geleden nog over de Kerstinspiratie van Heston Blumenthal, vandaag dan zijn gerecht “Zalm met Bois Boudran-saus” uit het kookboek “Heston […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: