Eiwit van eierdooier scheiden – ultieme truc

2 Feb

Als je graag kookt wordt je ook regelmatig geconfronteerd met de noodzaak om het eiwit en de eierdooier van elkaar te moeten scheiden. Met enige handigheid lukt het door de dooier van de ene halve eierschaal naar de andere over te ‘gieten’. Maar zekerheid dat de dooier daarbij heel blijft is niet er niet.

Er is een oplossing die fantastisch werkt, met behulp van een plastic fles. Op het internet zijn veel filmpjes van deze truc te vinden maar wij kozen voor onderstaande. Met dank aan Frank Bakker.

Advertenties

Eén reactie to “Eiwit van eierdooier scheiden – ultieme truc”

  1. Anneke Pas februari 3, 2014 bij 20:27 #

    Jemineetje dat ik daar zelf nooit opgekomen ben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: