Heerlijk, zo’n knapperige bodem met pulled chicken, avocado en knoflookmayonaise. We aten een soortgelijke flammkuchen bij Hamdorff in Laren. Lekker voor de lunch. Van origine is het een Duits gerecht uit de Elzas-streek, traditioneel met crème fraîche, uien, spek en kaas. Zelf deeg maken is natuurlijk leuk, maar het kan ook makkelijk met de Italiaanse Piadina’s. Beleg erop en maar tien minuten in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
1 pak Piadina’s
2 avocado’s
300 gram pulled chicken
Voor de knoflookmayonaise
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels water
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel gehakte peterselie
1 theelepel citroensap
snuf zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de piadina’s op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pulled chicker erover. Halveer de avocado’s en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Verwijder de pit en snijd de avocado’s in reepjes van 1 cm. Bestrooi met wat zout. Verdeel ze vervolgens over de pulled chicken. Bak 10 minuten in de oven. Maak in de tussentijd de knoflookmayonaise door de ingrediënten luchtig door elkaar te kloppen. Sprenkel de mayonaise vervolgens over de gebakken flammkuchen. Direct serveren. Lekker met een glas Riesling.
Geef een reactie