Ratatouille – de film

23 Jan

Als je zoals wij een passie hebt voor eten dan is die dan ook oneindig en vol met verrassingen en uitdagingen. Zo ben ik sinds gisteren bezig met het maken van “Meline Al Rafano” wat vrij vertaald ‘appel- en peren- en mierikswortelsaus’ betekent en erg lekker is bij een stukje wild of kaas. Leuk om te maken want de saus kan je heel lang bewaren en dus heb je er nog lang veel plezier van. De blog daarover volgt ergens deze week want ik moet hem nog afmaken. Waarom ik die saus maak? Is ergens een mix tussen iets lekkers maken en het plezier om daarmee bezig te zijn.

We hebben een passie voor koken, recepten, producten, ingrediënten, smaak, restaurants, winkels, reizen, adresjes, kookboeken, televisie-  videoprogramma’s over koken etc. Maar uiteraard ook voor films die iets te maken hebben met eten. Denk aan La Grande Bouffe, Chocolat maar zeker ook aan Ratatouille, de buitengewoon geestige familiefilm over de rat Remy die ervan droomt om chefkok te worden in Parijs. Zijn grote voorbeeld is Auguste Gusteau, een beroemde Franse chefkok die al in het begin van de film blijkt te zijn overleden maar wiens geanimeerde geest Remy blijft helpen bij het verwezenlijken van zijn droom. Kernboodschap van Gusteau is ‘Iedereen kan koken!’ Een geweldige familiefilm maar voor mij ook een ‘sensatie’ om naar te kijken omdat Remy blijkt te beschikken over een fenomenaal reuk- en smaakvermogen. Alles was hij maakt is hemels en uiteindelijk wordt hij uiteraard zelf één van beste chefkoks van de Franse wereldstad. Zoals vaak in films is de werkelijkheid iets ingewikkelder. Mislukken bij ons regelmatig nieuwe recepten/experimenten? Zeker! Maar juist daarom heeft de film “Ratatouille”, naast een mooi verhaal, voor de koks onder ons iets extra’s want wat zou het niet geweldig zijn als je het talent van Remy zou hebben :-)?

Of de “Melina Al Rafano”, die ik voor het eerst maak, gaat lukken kan ik dus niet met zekerheid zeggen. Die uitslag komt nog. Hieronder alvast de trailer van Ratatouille. Ook de film zelf  is eenvoudig te downloaden is. Aanrader!

Advertenties

Eén reactie to “Ratatouille – de film”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kaas met “Meline Al Rafano” « Eetsnob - januari 30, 2011

    […] de blog over Ratatouille zei ik nog toe terug te komen op het bereiden van “Meline Al Rafano” (appel- en peren- […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: