Makkelijk, snel en bijzonder: kip met balsamico van Donna Hay

17 feb

We gooien er nog maar eens een recept tegenaan. En niet zomaar een, maar een blijvertje. Soms gaan recepten je enorm vervelen en gaat het je tegenstaan. Deze niet. En ook nog makkelijk te maken. Het recept komt uit de Last Minute Keuken van Donna Hay. Vol prachtige recepten en evenzo prachtige foto’s. We wilden het boek laatst cadeau doen, maar helaas is hij compleet uitverkocht. Zelfs tweedehands via Bol.com niet meer te krijgen. Niemand wil hem natuurlijk wegdoen. En een herdruk? Donna Hay publiceert zoveel nieuwe boeken, dat ze dat denk ik niet meer gaan doen. De nieuwste variant van haar snelle keuken is No Time to Cook. Ook een aanrader.

OK, wat is nu dat favoriete recept? Kip met Balsamico. Naar idee van Donna Hay, we hebben het door de jaren heen wel een beetje aangepast.

Ingrediënten voor 2 personen

4 dikke plakken courgette, in de lengte gesneden
2 kleine biologische kipfilets
3/4 blik gepelde tomaten, uitgelekt en in parten
flinke eetlepel kappertjes
30 ml Balsamicoazijn
eetlepel bruine suiker
basilicumblaadjes voor de garnering
olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Beetje olijfolie op de bodem van een ovenschaal. Courgetteplakken erop. Daarop de kipfilet. Meng tomaten, azijn, kappertjes en suiker en smeer dit over de kipfilet. bak 20 minuten in de oven. Strooi er basilicumblaadjes en versgemalen zwarte peper over. Serveer met een frisse salade . Eet smakelijk.

3 Reacties naar “Makkelijk, snel en bijzonder: kip met balsamico van Donna Hay”

 1. De Poelier april 27, 2011 bij 20:27 #

  Klinkt heerlijk! Wat hebben jullie in de loop der tijd aangepast aan het recept? En de gepelde tomaten, moeten die in de oven op de kipfilet liggen of is het de bedoeling dat de marinade met kappertjes gesmeerd wordt en de tomaten ernaast?

  Like

  • eetsnob april 27, 2011 bij 20:27 #

   Dag Poelier,

   Het oorspronkelijke recept is met plakken aubergine. Wij houden daar niet zo van en kozen voor courgette. Daarnaast snijden wij de kipfilets in twee stukken; beter voor de garing. We gebruiken geen gezouten kappertjes, maar gewone. Succes met dit recept.

   Like

 2. Miu januari 12, 2012 bij 20:27 #

  Vandaag dit recept gemaakt. Heb er wel wat knoflook bijgedaan. T was een succes!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: